Rugăciunea zilei de joi. Tradiții și superstiții legate de această zi

eduard

Rugăciunea zilei de joi. În a patra zi din săptămână se citește o rugăciune care face minuni pentru mintea și sufletul tău.
Te eliberează de toate gândurile negre, îți dă încredere și speranță că vin și perioade mai bune în viața ta. Rugăciunea de joi este pentru iertarea păcatelor și se citește după Rugăciunile Începătoare.
Este joi. Citește rugăciunea acestei zile în fața unei lumânări aprinse
Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă cu ucenicii Tăi şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut. Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, ca să se ierte păcatele voastre”.

Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi.

Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi ca să-mi plâng păcatele. Darul Tau cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin.

Tradiții și superstiții pentru ziua de joi
Din popor se spune că cei născuți joia vor avea parte de noroc, mai ales în dragoste. Totodată, există o superstiție potrivit căreia joia este bine să te tunzi și să îți speli părul. În calendarul popular existau joile oprite, adică zilele în care ţăranii nu munceau.

Oamenii credeau că dacă respectă joile oprite îşi protejează recoltele de furia naturii, astfel că efectiv nu ieșeau la muncă în acele zile.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu