Rugăciunea Sfântul Spiridon. Spune-o duminică, pentru binecuvântare

0

Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Spiridon este vindecatoare de boli sufletesti. Sfantul sarbatorit pe 12 decembrie in fiecare an este patronul cizmarilor, al olarilor si al cojocarilor.

Sfântul Spiridon este sărbătorit în fiecare an pe 12 decembrie, conform calendarului ortodox.

Rugaciune catre Sfantul Spiridon

„Vrednicule pastor al Bisericii, Sfinte Ierarhe Spiridoane, desi nu avem nici vrednicie si nici pricepere pentru a ne ruga tie cu potrivite cuvinte, totusi venim la tine, sfinte, si marturisindu-ne multele pacate savarsite, ne rugam tie cu smerenie: intinde mana ta cea dreapta, cu care de-a lungul vietii ai savarsit atatea minuni, si binecuvanteaza-ne pe noi toti, cei care venim la tine cu credinta!

Nadejde a celor care si-au pierdut nadejdea, mangaiere a celor necajiti, te rugam fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele impovarate de multe ispite si, cu obisnuita ta bunatate si iubire de oameni, roaga-te catre Ziditorul tuturor sa ne daruiasca vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Invredniceste-ne si pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta sa ne impartasim de bunatatile sufletesti si trupesti fagaduite adevaratilor credinciosi.

Daruieste-ne, sfinte, ajutorul tau cu care, biruind otravitoarele ganduri care se lupta cu noi neincetat, sa dobandim cele de folos pentru viata aceasta si, mai ales, pentru cea viitoare. Amin!”