Rona Hartner și-a cumpărat loc de veci. „Am fost jumătate paralizată din cauza unei metastaze pe creier.”

eduard

UPDATE 5 octombrie: Veștile bune circulă repede, așa că a venit momentul să ne bucurăm pentru îndrăgita artistă Rona Hartner care a învins încă o dată cancerul! Deja toată lumea știe că este o luptătoare, căci a dovedit în nenumărate rânduri că nimic nu o doboară. Deși a fost la un pas de a-și pierde speranța și chiar și-a cumpărat loc de veci la îndemnul medicilor care nu îi mai dădeau multe șanse la viață. Se pare însă că viața e imprevizibilă și că i-a fost scris să mai trăiască pentru a bucura în continuare oamenii cu talentul său impresionant.

Într-un interviu acordat publicației Fanatik, vedeta a vorbit despre starea ei actuală și a încercat să își liniștească fanii, explicând că tratamentul a dat roade. Iată ce a spus despre lupta finală cu nemilosul cancer care pusese stăpânire pe corpul ei:

„Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu! Medicii au găsit un remediu-miracol, un medicament foarte periculos, ca orice chimioterapie, cu 13 pagini de efecte secundare. Se pare că Dumnezeu a vrut să n-am niciun efect secundar, ba dimpotrivă, să îmi facă un miracol și să mă vindec în două săptămâni.

E o minune mare de tot. Era stadiul patru și după ăsta nu mai e alt stadiu. Practic, la unele boli mai zic ei că există și stadiul cinci, dar când ai deja metastaze în corp e patru și nu mai pot să facă ei niciun fel de operație.

Și sunt greu de găsit și medicamentele, iar cele mai multe medicamente au efecte. La mine, exista interdicție la toate medicamentele clasice și au găsit unul foarte special și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit.”

Deși totul este sub control acum, medicii au îndemnat-o să își ia toate măsurile de prevenție pentru a evita ca situația să se repete în viitor. Va avea de luat pentru tot restul vieții un medicament care va încerca să țină departe o eventuală recidivă.

„Mai iau niște pastile de securitate. Trebuia să se oprească tratamentul după o lună, dar au zis să mai prelungească tratamentul cu încă o lună. În mod normal trebuia să iau tratamentul între 6 luni și 2 ani, dar când au văzut ce bine merge după două săptămâni au zis să mai prelungească, totuși, cu o lună și jumate, să fie în total două luni, ca să fie siguri.

Pe urmă, o să am un mic polițist în corpul meu, care o să încearcă să dea la cap oricărui cancer care poate să mai apară. Eu m-am trezit într-un timp foarte scurt cu un cancer foarte mare și au zis doctorii să lase un mic polițist în corp. O să am o pastilă, ceva, de luat toată viața.”, a mai dezvăluit Rona Hartner pentru Fanatik.

Cu toate că analizele ei arată mult mai bine acum, încă nu are voie să facă tot ce făcea înainte. Trebuie să ia totul pas cu pas până ce va ajunge treptat la stilul de viață pe care îl avea până să afle de cumplita maladie. De exemplu, pentru siguranța ei și a celor din jur, nu se poate urca la volan. E nevoie să fie sigură că această boală nu a lăsat urme asupra funcțiilor care o ajută să conducă fără probleme.

„N-am voie să conduc încă până nu am siguranța că nu mai am nicio metastază pe creier, știi? Deci nu conduc, merg pe jos, înot în fiecare zi și mai merg și la sală.

Mi-am recăpătat puterile, am și cântat. Am cântat atunci când a venit Papa, am cântat piesele mele gospel. Am făcut mărturie despre vindecare. Duminica asta, deci alaltăieri, m-a chemat un preot să fac mărturie despre vindecare, despre cum a acționat Dumnezeu în viața mea.”

Acum, unii oameni din jurul ei văd vindecarea sa ca pe un miracol, iar anumiți preoți au chemat-o la slujbele lor pentru a împărtăși experiența cu enoriașii. Iată ce a mai spus Rona Hartner pentru aceeași sursă:

„Preotul ăsta la sfârșitul slujbei le-a zis tuturor să ia o foaie de hârtie, să scrie numele lui Dumnezeu și să pună hârtia acolo unde simt că au o boală, pe inimă, pe frunte, pe mâini. Oamenii au făcut chestia asta, cu credință, el a binecuvântat aceste foi.

Poate or fi și la ei miracole, deci nu știu ce să zic. Se pare că asta e o chestie profetică pe care o fac în tradiția iudaică. Eu nu știam de chestia asta, știi? Mie o evreică mi-a zis, la kabalistici, la ăștia, știi? Cumva, și asta m-a vindecat, că am avut încredere în Dumnezeu.”

–––-

Știrea inițială

Rona primește un nou diagnostic crunt
La patru ani după ce s-a vindecat de un cancer la colon, în luna iulie a acestui an celebra actriță și cântăreață, în vârstă de 50 de ani, a primit un diagnostic tulburător: cancer pulmonar în stadiu 4, cu metastaze la creier.

Medicii i-au descoperit la plămâni o tumoare de cinci centimetri și șapte tumori pe creier de aproximativ 15 mm. De asemenea, la glandele suprarenale au văzut metastaze. Diagosticul a lovit ca un trăsnet.

Și cu toate că medicii au fost sinceri și i-au spus că trebuie să își pregătească locul de veci, Rona a hotărât să nu se lase învinsă, bazându-se în primul rând pe puterea credinței.

„Doctorii mă trimiteau la notar să-mi fac testamentul, am fost cu copilul meu, a fost groaznic pentru noi, mi-am cumpărat loc de veci, dar Biserica e forță. Acum sunt vie, deși nu era prevăzut, am fost jumătate paralizată din cauza unei metastaze pe creier”, spune Rona Hartner.

Aceste două luni, de la primirea diagnosticului, au fost dificile pentru vedeta. Starea de sănătate a cântăreței nu a fost cea mai bună, ceea ce a determinat-o să se oprească din orice activitate care ar putea agrava situația. Astfel că și-a suspendat temporar toate proiectele în care era implicată.

„Fata mea locuiește la mine. Fata mea este fata mea. În primul rând, a fost șocul oribil, atunci când a aflat. Era cu mine la consultație și chiar mi-a spus doctorul „Duceți-vă cu fiica dumneavoastră, să vă faceți testamentul”.

A fost un șoc groaznic, dar nu mi-a arătat că plânge. S-a dus în camera ei să plângă, ca să nu mă dezamăgească, dar eu i-am spus foarte clar că „Mami, dacă muream, chiar mi-ar fi fost foarte dor de tine și aș fi plecat chiar tristă”, a mărturisit Rona Hartner.

Tratamentul a dat roade
Tratamentul a fost dificil, dar Rona a înfruntat fiecare zi cu zâmbetul pe buze și cu o determinare de neclintit. Deși recunoaște că a trecut prin momente de coșmar, rezultatele au fost uimitoare. În prezent, jumătate din boală a dispărut.

rona hartner zâmbet

Iar acum, Rona Hartner este capabilă să facă mișcare, are un tonus excepțional și crede că va urca pe scenă din nou în curând. Deși se simtă lipsită de puteri, ea este ferm convinsă că se va recupera în viitorul apropiat.

”Acum sunt un pic mai împlinită de la cortizon, dar ăsta e singurul efect secundar pe care-l am, pentru că Dumnezeu a vrut să am un cancer care răspunde extraordinar la ultimul model de citostatice din lume, care este fără niciun efect secundar asupra mea.

Acest tratament este extraordinar și deja în trei săptămâni am trecut de jumătate. Așa este (nr. rezultatul analizelor este foarte bun). Doctorii mă trimiteau la notar să-mi fac testamentul, am fost cu copilul meu, a fost groaznic pentru noi, mi-am cumpărat loc de veci, dar Biserica e forță.

Acum sunt vie, deși nu era prevăzut, am fost jumătate paralizată din cauza unei metastaze pe creier. Ieri am făcut două ore de sport, am mers 7-8 kilometri, am înotat.

Pentru că am un tonus excepțional, acest medicament a dat înpoi metastazele, care în mod normal trebuiau să-mi facă criză de epilepsie.

Merg pe panta bună, cred că într-o lună opresc tratamentul, fără să-mi fi pierdut părul, fără să fie avut nimic altceva, doar că nu mai am forță”, spune Rona Hartner.

Așadar, deși șansele păreau minime, Rona Hartner spune că dorința de a rămâne alături de familie și fani și credința sa în Dumnezeu au fost factorii decisivi care au contribuit la refacerea sa aproape completă.

Cariera Ronei Hartner
Rona Hartner este o actriță de origine mixtă, germană din partea tatălui și română din partea mamei. A studiat muzica și teatrul în București și a devenit cunoscută la nivel internațional în 1995, când a interpretat rolul principal în filmul „Gadjo dilo – Străinul nebun”.

Actrița a primit premiul Leopardul de aur la Festivalul Internațional de Film de la Locarno pentru această interpretare. Ulterior, a continuat să joace în filme și în Franța, demonstrând talentul său în domeniul actoriei. Rona și-a făcut simțită prezența și pe micile ecrane, participând la multiple emisiuni de divertisment.

Câți copii are Rona Hartner
rona hartner fiică

Artista a fost căsătorită și a divorțat de două ori. Primul său soț a fost actorul argentinian Rocco Sedano, de care a divorțat în 2008.

Cei doi au împreună o fiică în vârstă de 15 ani. Când părea că în sfârșit și-a găsit fericirea în brațele francezului Herve Camilleri, artista a divorțat după doar 2 ani de mariaj, în 2021. În prezent, artista este singură și are un sigur copil, pe Rita Hartner, din prima căsătorie.

În final, povestea Ronei Hartner ne amintește că, indiferent de obstacolele cu care ne confruntăm, putem găsi resurse interioare pentru a ne învinge fricile și pentru a merge mai departe. Este o poveste despre curaj, perseverență și credința într-un viitor mai bun.

Lasă un comentariu