Românii se înghesuie să se vaccineze împotriva coronavirus. Coadă de zeci de persoane la Institutul Marius Nasta

0

Zeci de persoane au aşteptat la rând pentru a se vaccina împotriva COVID-19 la Institutul „Marius Nasta”. Cât timp platforma informatică nu a funcţionat, datele pacienţilor au fost preluate, urmând a fi înregistrate în sistem ulterior.

Zeci de persoane s-au adunat, luni dimineaţă, la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti, stând la rând pentru a se vaccina împotriva COVID-19. În perioada în care platforma informatică nu a funcţionat, datele pacienţilor au fost notate pe hârtie, pentru a fi introduse în sistem mai târziu.

Nemulțumiri la institutele de vaccinare împotriva coronavirus
Potrivit Digi 24, la Institutul „Marius Nasta” multe persoane au venit chiar cu o jumătate de oră înainte de începerea programului de vaccinare, la ora 8.00. Dozele de vaccin au fost aduse însă cu întârziere, iar unii oameni s-au declarat nemulţumiţi.

De asemenea, la aceeaşi oră au fost programate mai multe persoane, însă managerul Institutului, Beatrice Mahler, i-a asigurat pe cei care aşteptau că vor fi vaccinaţi cu toţii, rugându-i să aibă răbdare.

În timpul în care platforma informatică nu a funcţionat, datele pacienţilor au fost notate pe hârtie, urmând a fi introduse în sistem ulterior.

„Vom introduce datele chiar dacă vom sta şi peste program. Important este ca persoana care vine la vaccinare să beneficieze de anamneza corectă, de vaccin şi supraveghere”, a explicat Mahler.

O situaţie similară a fost înregistrată şi la centrul de vaccinare de la Spitalul „Alexandru Obregia”, a relatat Digi 24.