România zguduită de un cutremur. Ce magnitudine a avut seismul

0

Țara noastră a fost zguduită de un seism, în această dimineață. Este al cincilea cutremur înregistrat în această săptămână. Cutremurul de azi a avut loc în apropiere de Capitală, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Cutremur în România, duminică, 18 octombrie 2020. Un nou seism a avut loc în țara noastră. Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că seismul a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter.

Cinci cutremure în doar o săptămână, pe teritoriul României
Zguduitura s-a produs la orele 11:08 în Muntenia, Ialomița, la o adâncime de 15 kilometri. Cutremurul a fost înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 80km E de București, 93km SE de Ploiești, 103km SV de Brăila, 120km NE de Ruse, 122km SV de Galați, 131km V de Constanța, 165km SE de Brașov, 166km NV de Varna, 178km E de Pitești, 220km S de Bacău.
Specialiștii sunt îngrijorați, deoarece este al cincilea seism de acest gen produs în această săptămână. Ultimul cutremur a avut loc în urmă cu patru zile, în județul Covasna, cu o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter, la adâncimea de 138 kilometri.
Celelalte trei cutremure au înregistrat magnitudini între 2,6 – 3,1 grade pe scara Richer. Două dintre ele au avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău. Cel de-al treilea s-a produs în Sălaj, Transilvania, la o adâncime de 3 km.