Rețeta secretă de pui KFC ORIGINAL sau McDonald’s ✨

eduard

Când vine vorba de pui prăjit, Kentucky Fried Chicken (KFC) este un campion de necontestat. Rețeta sa originală de pui, cu amestecul său de 11 ierburi și mirodenii secrete, a incantat papilele gustative ale milioane de oameni din întreaga lume. Dacă ești fan al aromei și texturii unice KFC, avem o surpriză pentru tine. Astăzi îți prezentăm o versiune a rețetei KFC Original Secret Chicken pe care o poți încerca chiar acasă.

Rețeta KFC Original Secret Chicken este inima și sufletul brandului KFC, creată de Colonelul Harland Sanders însuși. Cu toate încercările de a descifra amestecul secret de 11 ierburi și mirodenii, rețeta oficială rămâne un secret bine păstrat într-un seif din Louisville, Kentucky. Cu toate acestea, această rețetă te va ajuta să creezi pui prăjit care se apropie destul de mult de original.

Să trecem la gătit!

**Ingrediente:**
– 2 cupe făină obișnuită
– 2/3 lingură de sare
– 1/2 lingură de frunze de cimbru uscate
– 1/2 lingură de frunze de busuioc uscate
– 1/3 lingură de frunze de oregano uscate
– 1 lingură de sare de țelină
– 1 lingură de piper negru măcinat
– 1 lingură de muștar uscat
– 3 lingurițe de boia dulce
– 2 linguri de sare de usturoi
– 1 lingură de ghimbir măcinat
– 3 linguri de piper alb măcinat
– 1 cupă de lapte bătut
– 1 ou, bătut
– 1 pui, tăiat, bucățile de piept tăiate în jumătate pentru a se prăji uniform
– Ulei de canola presat la rece

**Instrucțiuni:**
1. Într-un castron, amestecă făina și toate ierburile și mirodeniile. Acesta va fi amestecul tău de înveliș.
2. Într-un alt castron, amestecă laptele bătut și oul bătut împreună.
3. Trece fiecare bucată de pui prin amestecul de lapte bătut, apoi rulează-le în amestecul de făină. Repetă acest proces de două ori.
4. Lasă bucățile de pui să se odihnească timp de 20 de minute. Acest lucru ajută la aderarea mai bună a învelișului pe carne.
5. Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul la 350°F (175°C). Asigură-te că ai suficient ulei pentru a acoperi complet bucățile de pui.
6. Prajește bucățile de pui timp de 10-15 minute, până devin aurii și crocante. Nu uita să întorci bucățile din când în când pentru a prăji uniform.
7. Folosește un termometru pentru carne pentru a verifica dacă puiul este gata – temperatura ar trebui să fie de 165°F (74°C) pentru piept și 175°F (80°C) pentru pulpe și aripi.
8. După ce sunt gata, pune bucățile de pui pe un grătar de sârmă peste o tavă pentru a se scurge excesul de ulei.
9. Lasă-le să se răcească puțin și apoi serveste-le calde pentru a savura gustul proaspăt de la prăjitor!

Această rețetă replica a KFC Original Secret Chicken îți oferă ocazia perfectă de a te bucura de acest delicios pui prăjit, crocant și plin de gust, direct din propria bucătărie. Deși poate nu avem rețeta secretă cu 11 ierburi și mirodenii

Lasă un comentariu