Ultimate magazine theme for WordPress.

Reteta secreta a bucatarilor regali pentru turta dulce de Craciun! Regina o adora!

0 368

Bucătarii regali de patiserie pregătesc mii de plăcinte si dulciuri pentru recepțiile ținute în palat pe tot parcursul anului, dar Crăciunul este un moment special. Și un favorit printre deserturi festive de craciun este turta dulce. Pe  site-ul oficial al familiei regale britanice, bucătarii de bucătărie ai Majestății Elizabeth II au  vorbit despre cum să coaceți aceasta turta dulce pentru a iesi frumoasa si gustoasa!

Editorial.ro este de părere că este un plan perfect pentru o seară de iarnă să se angajeze în creativitatea culinară sub melodii de Crăciun atunci când mirosul de mirodenii este purtat în jurul casei. Vom încerca cu siguranță rețeta cofetarilor din curtea regală britanică și vom dori să provocam cititorii noștri cu această idee.

Produse necesare

10 bucăți cu diametrul de 50 mm vor necesita:

  • 200 g făină pentru crestere
    Acesta este un amestec de făină de calitate superioară, praf de copt și sare, asigurând pufositatea de coacere. Se poate prepara conform  retetei : se pune intr-un vas mare 1 cana (150 g) de faina, se amesteca cu 1,5 lingurite. copt praf de copt și adăugați un sfert sau jumatate de lingurata de sare.
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1 linguriță de amestecuri de condimente . 
    Pentru a prepara un amestec de condimente acasă, amestecați 3 lingurite de scorțișoară, 1 linguriță pulbere de cuisoare, 1 linguriță cuișoare , 1/2 linguriță miez de nuci și 1/2 linguriță de ceapă si cardamom. Așezați amestecul într-un recipient etanș sau borcan de sticlă și utilizați pentru a pregăti biscuiți, turtă dulce și alte tipuri de coacere.
  • 100 g unt (80% grăsime și mai mare)
  • 75 g zahar brun fin cristalin 
    Ideal este zahărul moale închis, maro închis , care este utilizat pentru coacerea turtă dulce și biscuiți.
  • 25 g de zahăr granulat pentru pudrare
  • 45 g de lapte
  • glazură pentru decorare

Tehnică de gătit

  • Se amestecă bine făina și mirodeniile, se adaugă untul cubuleț și se sfărâmă în miez cu vârful degetelor.
  • Adăugați lapte și frământați aluatul. Înfășurați în folie de aluminiu și lăsați aluatul să „se odihnească” timp de cel puțin 2 ore (în mod ideal, lăsați peste noapte).
  • Preîncălziți cuptorul la 180 °.
  • Trageți aluatul la aproximativ 3 mm și tăiați bucatele in forma de cifre. Acoperiți tava de copt cu hârtie rezistentă la grăsime sau cu strat de silicon și așezați cifrele din aluat pe ea. Se presara cu o cantitate mică de zahăr granulat, se coace la 180 ° până se fierbe.
  • Lăsați biscuitul să se răcească complet înainte de decorare.

Recomandările cofetarilor si sfaturi pentru decor

Unul dintre bucătarii de la curtea regală accentuează faptul că este mai bine să dăm aluatului timp de „odihnă”. Prin urmare, este minunat dacă aveți posibilitatea de a pregăti aluatul cu o seară înainte și lăsați-o să se odihnească noaptea și începeți să coaceți a doua zi.

De asemenea, puteți alimenta imediat aluatul, tăiați cifrele și puneți-le în congelator timp de o oră. Acest lucru asigură că prajiturelele își păstrează bine forma.

Prajiturile răcite sunt decorate cu glazură. Puteți scrie numele rudelor, prietenilor sau oaspeților dvs. pe prajituri: va fi o plăcere pentru oricine să primească un cadou personalizat de Crăciun.

De asemenea, în prajituri, înainte de a le pune în cuptor, puteți face găuri, apoi să săriți panglica prin ele și să atârnați o gustare ca ornament pe pomul de Crăciun .

Tu coci cozonacul traditional de Crăciun? Împărtășește-ți rețetele și experiențele cu noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata