Rețeta pe care trebuie să o încerci și tu, o să îți placă 100% – Prăjitura “Furtuna”

eduard

Ingrediente pentru blat:

200 g de unt nesărat
200 g de zahăr
4 ouă
200 g de făină
1 linguriță de praf de copt
3 linguri de cacao

Ingrediente pentru cremă:

500 ml de lapte
4 linguri de zahăr
3 linguri de făină
2 linguri de cacao
1 linguriță de extract de vanilie
200 ml de frișcă lichidă

Ingrediente pentru sirop:

200 ml de apă
100 g de zahăr
2 linguri de rom sau esență de rom
Pentru decor:

Frișcă bătută
Fulgi de ciocolată

Cum se prepara:

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-un castron mare, mixați untul și zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați ouăle, unul câte unul, și mixați bine după fiecare adăugare.

Separat, amestecați făina, praful de copt și cacaoa. Adăugați această combinație treptat în amestecul de unt și zahăr, amestecând continuu până se omogenizează.

Turnați compoziția într-o tavă de copt dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Nivelați suprafața și introduceți tava în cuptorul preîncălzit. Coaceți blatul timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul blatului iese curată).

Între timp, pregătiți crema. Într-un vas, amestecați laptele, zahărul, făina și cacaoa. Puneți vasul pe foc mediu și fierbeți amestecul până se îngroașă, amestecând încontinuu. Adăugați extractul de vanilie și lăsați crema să se răcească complet.

Într-un alt vas, bateți frișca lichidă până obțineți o consistență fermă. Adăugați crema răcită peste frișcă și amestecați ușor până se încorporează complet.

Pentru sirop, combinați apa și zahărul într-un vas și aduceți amestecul la fierbere. Lăsați să fiarbă timp de 1-2 minute, apoi îndepărtați vasul de pe foc și adăugați romul sau esența de rom.

După ce blatul s-a răcit complet, îl puteți tăia în două straturi egale.

Păstrați un strat de blat în tavă și înmuiați-l cu siropul preparat. Adăugați jumătate din crema de ciocolată deasupra blatului înmuiat, nivelând-o uniform. Puneți cel de-al doilea strat de blat și înmuiați-l și pe acesta cu sirop. Adăugați restul de cremă de ciocolată peste blat și nivelați-o frumos.

Acoperiți prăjitura Furtuna și puneți-o la frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau până când crema se întărește.

Înainte de servire, decorați prăjitura cu frișcă bătută și fulgi de ciocolată.

Tăiați în felii și savurați prăjitura Furtună!

Sper că veți aprecia această rețetă delicioasă!

Lasă un comentariu