Rețetă ouă umplute – 3 variante

eduard

Ouăle umplute reprezintă un aperitiv delicios și ușor de preparat, mai ales pentru Sărbători, atunci când fierbem și pregătim multe ouă. De-a lungul timpului, rețetele de ouă umplute s-au diversificat, existând mai multe variante ale acestui aperitiv. Vă prezentăm trei variante de ouă umplute, un preparat gustos care se poate găti și alături de copii.

Care este secretul ouălor decojite uniform
Unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba despre ouăle umplute este modalitatea în care le decojim. Ouăle trebuie să își păstreze albușul în întregime, fără a fi ciupite, în scopul de a avea un aspect plăcut. Ei bine, secretul nu constă doar în timpul de fierbere.

Ouăle se pun la fiert, cu sare, pentru cel puțin 10 minute, poate chiar mai mult, în funcție de flacăra aragazului. După ce s-au fiert bine, acestea se pun imediat într-o baie de apă rece cu gheață. Acest pas este foarte important, garantând o decojire uniformă și rapidă.

Un alt pas important este modul în care tăiați ouăle. Aveți grijă ca după fiecare ou să curățați cuțitul pentru a nu trasfera resturi de gălbenuș pe următorul ou. Acestea se taie pe lungime.

Ouă umplute clasice, cu maioneză
Aceasta este varianta cea mai des întâlnită pe mesele românilor. Cantitățile de mai jos sunt necesare pentru zece jumătăți de ouă umplute. La nevoie, puteți dubla cantitățile. Pentru acest preparat, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

5 ouă fierte
125 g maioneză simplă
muștar (opțional)
sare, piper
Gălbenușul ouălor fierte se amestecă bine cu maioneza și se condimentează cu sare și pipe după gust. În cazul în care doriți, puteți adăuga și o linguriță de muștar. Umplutura bine omogenizată se adaugă, cu grijă, în albușul de ou, într-o cantitate potrivită. În plus, ouăle se pot decora cu verdeață, cu bucăți mici de somon afumat sau avocado sau chiar cu icre negre sau roșii.

Ouă umplute cu avocado și usturoi
Această rețetă este perfectă pentru persoanele care nu consumă carne sau își doresc o variantă mai modernă a preparatului clasic, adăugând, în plus, cu strop de culoare în farfurie. Pentru acest preparat, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

5 ouă fierte
un avocado copt
câteva felii de ardei gras verde
2 linguri de suc de lămâie
un cățel de usturoi tocat mărunt
o roșie
un sfert de ceapă roșie
sare, piper
Pentru început, pulpa de la avocado și gălbenușurile se mărunțesc foarte bine până se formează o pastă. Usturoiul, ardeiul gras, ceapa și roșia se toacă mărunt, amestecându-le cu pasta de avocado și gălbenușuri. Se adaugă zeama de lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust. Umplutura bine amestecată se adaugă în albușuri și poate fi decorată cu frunzulițe de pătrunjel proaspăt.

Ouă umplute cu ton
Această rețetă este pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă. Pentru a pregăti un aperitiv delicios, alegeți ton de bună calitate și aveți grijă să scurgeți foarte bine uleiul din conservă. Pentru acest preparat, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

5 ouă fierte
o conservă de ton în ulei
un sfert de ceapă roșie
2 căței de usturoi
3 linguri de maioneză
o lingură de muștar clasic
sare, piper
Pentru această variantă de ouă, este important să tocați ceapa și usturoiul foarte mărunt. Amestecați gălbenușurile cu tonul foarte bine scurs, adăugați ceapa, usturoiul, maioneza și muștarul și condimentați cu sare și piper după gust.

Lasă un comentariu