Reteta ideala pentru galuste pufoase si gustoase: iata ce sa pui ca sa nu dai gres

eduard

Reteta ideala pentru galuste pufoase si gustoase: elementul-cheie cu care nu dai gres

Supa cu galuste este mancarea care ne facem sa ne simtim ca acasa, insa nu toti stim sa preparam galustele asa cum o facea mama sau bunica…

Avem o veste buna: am gasit reteta perfecta pentru galuste pufoase si gustoase!

Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 500 g carne de pasare

– o radacina de pastarnac

– o radacina mica de telina

– un morcov

– o ceapa

– foi de dafin

– o legatura de patrunjel

– sare si piperdupa gust

Pentru a prepara galustele, ai nevoie de:

– doua oua

– 7 linguri de gris

– sare si ulei

Cum se prepara supa cu galuste?

– se fierbe carnea de pasare timp de aproape 10 minute, pana cand se ridica spuma in oala; se aduna spuma si se adauga legumele curatate si tocate in bucati mari, foile de dafin si coditele de patrunjel

– se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt gatite bine

– intre timp, se freaca ouale cu ulei si cu sare, apoi se adauga grisul, pana cand obtineti consistenta unei smantani groase

– cu o lingura incalzita, se ia din compozitie si se adauga galustele in supa

– se acopera oala si se mai lasa la fiert pentru inca aprox. 10 minute, la foc mic

– se opreste focul si se toaca patrunjel proaspat

Asadar, iata si secretul unor galuste pufoase, bine crescute. Le poti face dintr-un ou sau doua (eu azi am folosit 6 oua mici de prepelita), la care adaugi niste sare si, atentie: o lingura, poate chiar doua, de ulei de floarea-soarelui. L

e bati pe toate bine si abia apoi incepi sa incorporezi grisul, in ploaie, amestecand cu o furculita.

Te opresti cand amestecul incepe sa se intareasca, sa se separe, ca si cum s-ar taia, si sa se lipeasca de furculita. Atentie, nici prea tare nu e bine sa fie, ca altfel iti vor iesi niste galuste “beton”.

Ia o lingurita obisnuita, de cafea, inmoaie-o in supa care clocoteste, apoi ia cu latul, cat jumtate de lingurita, o “felie” din pasta de gris.

Atat si nu mai mult, pentru ca altfel grisul nu va avea loc sa creasca si sa se umfle (daca faci galustele prea mari, vei obtine un strat pufos pe la suprafata, dar un miez dur, ca un nucleu, de gris nefiert).

Pofta buna!

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu