Rețetă de post – Chec de casă cu nucă și banane

eduard

Postul reprezintă o perioadă de purificare și introspecție pentru mulți oameni din diverse culturi și religii. În această perioadă, alimentația devine o parte esențială a vieții de zi cu zi, iar opțiunile culinare se diversifică pentru a satisface nevoile nutriționale și gusturile individuale. Un desert delicios și potrivit pentru perioada de post este checul de casă cu nucă și banane, o combinație irezistibilă de arome și texturi.

Ingrediente:

2 banane coapte, zdrobite
1 cană de zahăr
1 cană de apă caldă
1/2 cană de ulei vegetal
1 linguriță de esență de vanilie
2 cani de făină integrală
1 cană de nucă tocată
1 lingură de oțet de mere
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare

Mod de preparare:

Amestecarea ingredientelor umede: Într-un bol mare, combinați bananele zdrobite, zahărul, apa caldă, uleiul vegetal și esența de vanilie. Amestecați bine până când zahărul se dizolvă complet.

Adăugarea ingredientelor uscate: Într-un alt bol, amestecați făina integrală, nucile tocate, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Combinarea amestecurilor: Adăugați treptat amestecul de ingrediente uscate peste amestecul de ingrediente umede, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Finalizarea compoziției: Adăugați oțetul de mere la compoziție și amestecați ușor. Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu, contribuind la creșterea checului.

Coacerea checului: Turnați compoziția într-o formă de chec pregătită și unse cu puțin ulei. Coaceți în preîncălzitul cuptor la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când checul este copt (verificați cu o scobitoare, care trebuie să iasă curată atunci când este introdusă în centrul checului).

După ce checul este copt, lăsați-l să se răcească în formă timp de 10-15 minute, apoi transferați-l pe un grătar pentru a se răci complet. Tăiați în felii și serviți cu plăcere!
Acest chec delicios de post cu nucă și banane va încânta papilele gustative, oferind o alternativă sănătoasă și savuroasă în perioada de post. Este o rețetă simplă și accesibilă, perfectă pentru a fi împărtășită cu cei dragi în momente de bucurie și comuniune.

Lasă un comentariu