Reteta cu care nu dai gres niciodata – Clatite pufoase si deliciase dupa reteta Sandei Marin

eduard

Sanda Marin, doamna bucatariei romanesti, iti ofera o reteta simpla, care nu poate da gres, de CLATITE PUFOASE!

Ingrediente (pentru 10 clatite), potrivit Fabricatinromania.info:

100 gr faina

300 ml de lapte rece

2 oua (la care se renunta in varianta de post)

o lingura de zahar

o lingura de ulei

o lingurita de lamaie rasa

un praf de sare si unul de bicarbonat

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele – de preferinta cu mixerul – pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase.

Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei.

Nu rata: Desert fara coacere- Crema, banane si piscoturi. Cel mai delic

Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei). Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta.

Lasă un comentariu