Reteta celor mai fragezi carnati de casa. Ingredientul care da savoarea si secretul pe care putine gospodine il stiu…

eduard

Bine ai venit sau revenit pe LaSepareu.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de ingrediente:

– 3 kilograme carne porc mai grasa
– mate de porc
– 1,5 kilograme carne vita
– 3 capatani usturoi
– 2 linguri boia dulce
– 1 lingura boia iute
– 1 lingurita piper
– sare grunjoasa
– 1/2 lingurita ienibahar
– 1 lingura cimbru uscat

Cum se prepara:

Incepem cu meatele, pe care le spalam si le curatam. Le razuiesti cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn, dar foarte mare atentie de nu se rupa.

Intr-un castron dizolvam 1 lingura plina cu varf de sare in 300 mililitri de apa si amestecam bine.

Trecem la carne. Taiem carnea de porc si de vita bucati mici, dupa care o trecem prin masina de tocat.

Zdrobim usturoiul, il frecam cu un putina sare, adaugam putina apa si amestecam pana la omogenizare. Adaugam mujdeiul peste carne impreuna cu restul condimentelor, exceptand sarea.

Amesteci si pui treptat din saramura, framantand bine. Lasam sa prinda aroma peste noapte.

Pregatim masina de tocat, montam accesoriul de carnati si incepem sa formam carnatii.

Info: Nu ii indesati prea tare pentru a nu se sparge.

La final ii lasam sa se usuce putin la rece.

Pofta buna sa aveti!

Lasă un comentariu