Restricții dure pentru zeci de mii de români! S-a anunțat carantina până pe 8 februarie

0

Noi restricții dure se anunță pentru zeci de mii de români. Ce s-a hotărât, în urmă cu puțin timp. Anunț de ultimă oră!

Se anunță vremuri grele pentru românii din Austria. Guvernul austriac anunță prelungirea lockdown-ului până pe data de 8 februarie, conform Reuters. Executivul precizează că își propune ca de la mijlocul lunii februarie să relaxeze restricțiile.

Restaurantele și turismul vor râmâne închise toată luna februarie, anunță Executivul.

Austria are o populație de 8,9 milioane de locuitori și se află la al treilea lockdown. Principalele magazine de unde se pot aproviziona cetățenii sunt deschise, însă sunt supuse unor reguli foarte stricte.
Aproape 390.000 de infectări cu noul coronavirus au fost raportate în Austria, fiind înregistrate 7000 de decese de la începutul pandemiei.
Cancelarul Sebastian Kurz a declarat, într-o conferință de presă, că este conștient de faptul că austriecii sunt nemulțumiți de aplicarea restricțiilor. Acesta susține că aceste măsuri dure sunt necesare pentru a opri răspândirea noilor mutații ale virusului care pot determina o accelerare a infectării cu virusul COVID-19.

Noi restricții pentru românii din Austria
Guvernul austriac impune cetățenilor să lucreze pe cât posibil de acasă, să respecte distanțarea socială și să poarte măștile de protecție FFP2 atât în mijloacele de transport în comun, cât și în magazine.

Guvernul plănuiește să reducă numărul infectărilor la sub 700 pe zi.
Mii de persoane au ieșit în stradă la Viena pentru a protesta împotriva măsurilor luate de Guvern, iar poliția a acționat rapid, deschizând peste 300 de dosare. Douăzeci de persoane au fost arestate în urma deciziei de a protesta.

Mai bine de 10.000 de protestatari au ales să își exprime nemulțumirile la Viena, mulți dintre aceștia fiind reținuți pentru că nu au respectat măsurile de distanțare socială și nu au purtat măști.

Marșul s-a desfășurat în mod pașnic inițial, dar lucrurile au degenerat pe parcurs, jurnaliștii de la fața locului fiind amenințați cu violența. Tulburările au fost reprimate de autorități, care au intervenit în forță pentru a liniști apele.