Regina Elisabeta a II-a încalcă tradiția înainte de Crăciun. De ce se teme suverana

0

Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie grea cu privire la un eveniment tradițional în Familia Regală Britanică. Suverana în vârstă de 95 de ani încalcă tradiția pentru al doilea an consecutiv. Regina are un motiv întemeiat, dar chiar și așa, este notabil faptul că se întâmplă și în acest an.

Regina Angliei a anulat un eveniment cu tradiție

În acest an, în Familia Regală Britanică nu va mai avea loc prânzul tradițional dinaintea Crăciunului. Potrivit CNN, regina Elisabeta a II-a a anulat evenimentul care ar fi prilejuit întâlnirea cu rudele. Decizia suveranei în vârstă de 95 de ani vine ca urmare a faptului că Anglia a raportat cel mai mare număr de infectări de până acum.

Astfel, Regina își dorește să-și protejeze familia și rudele și a decis să renunțe, pentru al doilea an consecutiv, la prânzul tradițional de dinaintea Crăciunului.

Evenimentul este mare, iar în organizarea lui se implică, de obicei, foarte multe persoane. De aceea, suverana a considerat că riscurile sunt prea mari. Prânzul tradițional în Familia Regală Britanică se ține în mod normal la Palatul Buckingham, însă anul acesta va fi ceva în formulă restrânsă, cu ducii de Cambridge și cei trei copii ai lor, la Castelul Windsor.

Familia Regală Britanică – primul Crăciun fără Prințul Philip

Membrii Familiei Regale Britanice petrec anul acesta, primul Crăciun fără prințul Philip, regretatul soț al Reginei Elisabeta a II-a. Ducele s-a stins din viață în luna aprilie a acestui an și de atunci Regina a rămas singură. Cel mai probabil, ea va petrece sărbătorile cu strănepoții.

Nu se știe dacă prințul Harry își va dori să fie mai aproape de familia sa la final de an, date fiind neînțelegerile dintre ei, de până acum. Fiul cel mic al regretatei Lady Di a renunțat la atribuțiile regale și s-a mutat cu familia în America.

În anii trecuți, regina și-a invitat rudele să i se alăture la reședința ei din Londra înainte de a pleca la Sandringham în Norfolk, unde se retrage în perioada sărbătorilor. Reședința principală a monarhului în aceste zile este Castelul Windsor.