Regina deserturilor fără coacere

eduard

Iată o rețetă simplă pentru un desert delicios și rapid, care nu necesită coacere și impresionează cu o cremă deosebită din gălbenușuri de ou. Acest desert este perfect pentru orice ocazie și poate fi pregătit cu ușurință în propria ta bucătărie.

Ingrediente pentru desertul fără coacere:

150 g piscoturi
30 g zahăr pudră
30 g praf de cacao
300 ml lapte
Ingrediente pentru cremă:

5 galbenusuri de ou
200 g zahăr
50 g amidon de porumb
500 ml lapte
250 g unt la temperatura camerei
400 ml frișcă
Zahăr pudră după gust
Pentru decor:

50 g ciocolată neagră rasă
Mod de preparare a desertului fără coacere:

Amestecă praful de cacao și zahărul pudră în laptele cald. Înmoaie rapid piscoturile în acest amestec și așează-le uniform într-o tavă.
Pentru cremă, utilizează o oală mai mică pentru a combina zahărul și galbenusurile. Adaugă laptele și amidonul de porumb, amestecând bine totul. Încălzește amestecul la foc mediu, amestecând constant până când se îngroașă.
După ce amestecul s-a îngroșat, îndepărtează-l de pe foc și acoperă-l cu folie alimentară. Lasă-l să se răcească în frigider.
După aproximativ 30 de minute, amestecă crema răcită cu untul la temperatura camerei și întinde-o peste stratul de piscoturi. Netezește suprafața cu o spatulă și lasă desertul să se răcească din nou în frigider timp de aproximativ o oră.
Între timp, bate frișca cu zahărul până obții o consistență fermă. Aplică frișca peste crema întărită și nivelează cu o spatulă. La final, presară ciocolata neagră rasă deasupra.
Savoare, gust și o textură răcoritoare, toate într-un desert fără coacere ce te va cuceri cu siguranță! Savurează fiecare înghițitură din acest deliciu pregătit cu dragoste și pasiune pentru deserturi deosebite.

Lasă un comentariu