Reacția unui salvamar din Mamaia, când a văzut-o pe DJ Lalla întinsă pe nisip: ”Nu părea moartă, un înecat nu arată ca un manechin”

eduard

Crimă, sinucidere sau un teribil accident? Pe seama cauzei decesului Laurei Roșca, DJ Lalla, se fac zeci de scenarii, unele, de-a dreptul fanteziste. Un salvamar din Mamaia susține, exclusiv pentru Playtech Știri, că Laura nu părea moartă: ”Era frumoasă ca un manechin, părea că doarme”.

”Nu se duce nimeni noaptea să se răcorească, în chiloți din bumbac și în tricou”
Un salvamar din Mamaia ne-a povestit ce s-a întâmplat, în dimineața de joi, după ce o turistă i-a alertat, la bază, că o tânără a fost găsită fără suflare, pe plajă:

”Laura Roșca a fost găsită de o doamnă turistă, femeia a venit la noi, la bază, ne-a anunțat, ne-am dus, acolo, repede, a venit și Poliția. A fost găsită la firul apei, curentul a ținut-o la mal, dacă o purta în larg nu o mai găseam. Nu a înghițit apă. Un înecat înghite apă și se umflă.

Un înecat nu arată ca un manechin. Era frumoasă, arăta ca un manechin, părea că doarme. A fost găsită în zona Hotelului Savoy, pe acea plajă, pe la ora 9.30, la ora 10.00 erau deja criminaliștii pe plajă.

Aveam steagul roșu arborat de trei zile, era interzis scăldatul. Laura nu avea costum de baie pe ea, avea chiloți din bumbac. Nu se duce nimeni noaptea să se răcorească în chiloți din bumbac și în tricou și să nu aibă lucruri pe plajă. O fi fost o depresie, nu se știe, nu mă pot exprima sau o fi vrut doar să se răcorească. Dacă nu știi să înoți, valurile te izbesc, te doboară, iar curenții te trag la fundul apei, e un vârtej ca la mașina de spălat.

Miercuri spre joi au fost cei mai puternici curenți. În zona aceea fiind și nisiparea pe care au făcut-o autoritățile sunt curenții foarte puternici”, ne-a declarat acesta, exclusiv pentru Playtech Știri.

”La Mamaia, anul acesta, au fost 9 persoane înecate, în zonele de nisipare, unde s-a lărgit plaja”
Salvamarii susțin că turiștii sunt foarte greu de convins că nu au voie să se bălăcească în apă pe vreme rea:

”La noi e cam greu cu turiștii, cu înțelesul steagului galben și roșu, degeaba le explici, tot pe ale lor le au în cap, trebuie să intervină cumva autoritățile. Pe steagul roșu, la Mamaia, anul acesta, au fost 9 persoane înecate, în zonele de nisipare, unde s-a lărgit plaja.

Atenție! Plaja este întinsă, dar adâncimea apei e abruptă, cobori brusc la 1,80 m. Am fost salvamar din 2006 până în 2013, iar anul acesta am venit iar să ajut, în zona Năvodari, mai aproape de casă. Pot spune însă că un astfel de caz eu n-am mai văzut”.

Preotul salvamar George Zante: ”Ne rugăm pentru sufletul ei, la biserică”
Contactat de reporterii Playtech Știri, preotul salvamar George Zante, care a salvat zeci de persoane de la înec, în cei 20 de ani de activitate, pe plaja din Mamaia, ne-a spus că are multe semne de întrebare:

”Cei de la Criminalistică vor analiza camerele de filmare din locul unde a stat și cu cine, ce anturaj avea. Variante pot fi o grămadă, dar, eu sunt de părere că nu s-a înecat.

A fost recunoscută după tatuaje. Trebuie analizat cazul, dacă a avut concert, pe cine a văzut ultima oară. Când intră noaptea cineva în apă, stai cu ochii pe el, însă, când merge singur…. Ce s-o fi întâmplat cu ea, o fi leșinat în apă, sunt mii și mii de variante. Ne rugăm la biserică pentru sufletul ei, îi pomenim numele, aceste cazuri mă întristează”.

Medicii legiști au stabilit, după necropsie, că Laura Roșca, în vârstă de 34 ani, a murit înecată, în plămânii săi găsindu-se apă de mare și nisip.

Lasă un comentariu