Războiul dintre clanul Cordunenilor și clanul Brăilenilor, departe de final! În timp ce Ștefan Boncu flutura o sabie în Piața Unirii, Jean Brăileanu desfăcea șampania în față la Palatul Culturii, live pe Facebook

0

Războaiele interlopilor din Iași se poartă mai nou pe Facebook. Zilele trecute, unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost ridicat și a petrecut o noapte în arest după ce a transmis pe Facebook amenințări. Ștefan Boncu a fluturat o sabie în Piața Unirii în timp ce Jean Brăileanu desfăcea șampania la Palatul Culturii, live pe facebook

Până acum ceva vreme, interlopii care se respectă își dădeau întâlniri, se băteau și împușcau și nu erau despărțiți decât de mascați. Acele vremuri au trecut, iar acum interlopii s-au mutat în mediul online și se ceartă pe Facebook. Zilele trecute, unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost ridicat și reținut pentru 24 de ore după ce a transmis amenințări printr-un live pe Facebook. Ștefan Boncu le-a adresat injurii și amenințări celor din clanul rival. Ciudat este că în tot acest timp Jean Brăileanu și fratele său Vandam Constantin desfăceau o șampanie în fața Palatului Culturii din Iași. Interlopii au apelat la o chestie mai aparte.
Fac live pe Facebook pentru a fi văzuți de cât mai multă lume. Ce nu au învățat încă este faptul că orice amenințare pe care o transmit live le-ar putea aduce încă un dosar penal. În orice caz, membrii clanurilor nu se mulțumesc doar cu amenințările transmise. Ei își etalează armele albe și arată cât de bine știu să le folosească. Jean Brăileanu s-a filmat în timp ce flutura un cuțit și părea că se antrenează pentru încă un război online probabil.

Cum a fost ridicat Ștefan Boncu, membru al Clanului Corduneanu
Boncu, unul dintre cei mai temuți membri, a fost dus vineri la audieri, iar mai apoi a fost reținut pentru 24 de ore. Individul a fost filmat în timp ce își amenința rivalii din oraș, respectiv pe Constantin Vandam și Jean Brăileanu! Astfel, oamenii legii s-au sesizat cu privire la Ștefan Boncu. Recent, acesta ar fi postat pe o rețea de socializare două clipuri, filmate în centrul Iașului. În ambele videoclipuri individul și-ar fi amenințat rivalii din oraș cu o sabie. Constantin Vandam și Jean Mărăraș sunt cei vizați de postările făcute pe o rețea de socializare. În una dintre filmări se poate vedea cum individul scoate o sabie dintr-o teacă din piele și o flutură în aer. Se observă că filmarea a fost făcută noaptea, chiar pe stradă, în Piața Unirii. Individul proferează injurii la adresa lui Vandam (Constantin Vandam) și a lui Jean „Brăileanu’” (Jean Mărăraș).

„Vandam și Jean, b… p… de zdrențe și de panarame! Cosmos, față de voi, e legendă vie! Voi ați avut noroc de Cosmos! Dacă nu era Cosmos în Iașul ăsta, voi erați f… demult! Veniți să vă întâlniți cu mine!”, strigă individul pe filmarea realizată în zona din fața statuii lui Alexandru Ioan Cuza, din Piața Unirii.
În plus, acesta mai proferează unele injurii, invitându-i pe cei doi rivali vizați să se întâlnească cu el, probabil pentru a-și regla conturile.

Jean Brăileanu și Vandam Constantin au fost amenințați
În cea de-a doua filmare, realizată probabil în aceeași noapte, individul este cu aceeași sabie în mână, dar în zona din apropierea Sălii Polivalente din Iași.

„Vandam și Jean, p… pe voi, mi-ați dat întâlnire în față la Sala Sporturilor! Am venit aici, b… de zdrențe! Veniți, mă, să ne batem! Să vadă toată România și toată țara care e valoarea voastră! Vă faceți reclamă pe Facebook în lipsa noastră, când nu suntem noi! Vă faceți poze și vă dați jmecheri!”, strigă individul agitând prin aer aceeași sabie.

După realizarea acestor postări, oamenii legii s-au sesizat cu privire la comiterea unor infracțiuni. Astfel, vineri, Ștefan Andrei Boncu (43 de ani) a fost dus la audieri de către polițiști. Acum, urmează ca anchetatorii să decidă ce se va întâmpla în continuare cu acesta. Din informațiile deținute, Ștefan Boncu este un apropiat al clanului Corduneanu. De altfel, anchetatorii au susținut că, în trecut, individul a mai avut probleme, atât cu privire la legislația rutieră, cât și cu anumite scandaluri. La rândul lor, Jean Mărăraș și Constantin Vandam, care fac parte din clanul condus de Cosmos Tănase, au avut și ei probleme cu legea în trecut.