Răsturnare de situaţie! Familia studentei moarte la Ferma Dacilor, acuzaţii dure despre moartea Ancăi

eduard

În a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, Ferma Dacilor a ars din temelii. Șapte persoane au fost descoperite carbonizate. Una dintre victimele surprinse în incendiu este Anca Florina Gavrilă. Tânăra de 20 de ani a murit alături de prietenul său, Adrian. Familia studentei de la Sociologie, moartă în incendiul de la complexul turistic, a făcut o serie de acuzații dure. Vezi mai jos detaliile.

Pe 26 decembrie 2023, în jurul orei 05:45, Ferma Dacilor, din județul Prahova, comuna Gura Vadului, sat Tohani a luat foc. Incendiul s-a propagat la construcțiile din lemn, iar 7 persoane și-au pierdut viețile. Cei care se aflau la parterul clădirii principale au reușit să se autoevacueze. Printre victime se află doi minori, dar și tineri. Una dintre victimele care au fost găsite carbonizate de salvatori este Gavrilă Anca Florina. Era studentă la Sociologie (anul 2), avea 20 de ani și activa în lumea handbalului. Era parte a echipei de handbal la Călărași și fiica unui antrenor cunoscut pe plan local, Cristian Gavrilă. Studenta urma să împlinească 21 de ani pe 14 ianuarie.

Reprezentanții Asociaţiei Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială – AS.SAS au transmis un mesaj pe rețelele de socializare, după ce s-a aflat de moartea tinerei de 20 de ani.

„Cu inimile strivite de durere, venim astăzi cu o rugăminte delicată către voi, prietenii și cunoscuții noștri. Recent, am pierdut o dragă colegă din anul 2 la Sociologie în incendiul de la Ferma Dacilor. Gavrilă Anca Florina a fost o fată frumoasă și una dintre studenții facultății noastre.

În aceste momente dificile, invităm cu căldură toți cei care doresc să ofere un sprijin financiar pentru a ajuta familia colegei noastre să facă față cheltuielilor legate de această perioadă. Orice donație, oricât de mică, va fi cu adevărat apreciată și va contribui la alinarea povarei financiare în această perioadă sensibilă și, sperăm, la susținere familiei”, se arată în mesajul notat de reprezentanții Asociației Studenților la Sociologie și Asistență Socială, pe Facebook.

Familia tinerei de 20 de ani care a pierit în incendiul de la Ferma Dacilor a aflat întâmplător
Familia fetei este îngenuncheată de durere. Sora Ancăi, Carmen, a făcut o serie de precizări, după ce a aflat de incendiul izbucnit la Ferma Dacilor, dar și de faptul că studenta de 20 de ani a pierit în incidentul care a cutremurat România în a doua zi de Crăciun. Familia a aflat întâmplător de incendiul de la Ferma Dacilor. Părinții au plecat imediat către locație, iar miercuri dimineață cei de la Medicină Legală au confirmat că Anca se află printre victime.

„Am aflat întâmplător. A aflat mama, întâmplător, în parc, că a fost incendiu acolo, m-a sunat imediat şi de atunci am încercat că dăm de ea şi nu a fost posibil. Au plecat acolo părinţii, încă nu găsiseră toate cadavrele. Azi dimineaţă (n.r. miercuri, 27 decembrie) mi-au confirmat de la Medicina Legală că ea este.

Normal că nu pot fi ei (n.r. tinerii morţi în incendiu) responsabili. (n.r. De vină sunt) patronul şi faptul că funcţiona pensiunea fără autorizaţie. Corupţia este la un nivel extraordinar de mare şi, dacă pentru ei contează mai mult banii decât contează viaţa unor tineri, e de nedescris sentimentul. Nu! Nu aşa!”, a declarat Carmen Gavrilă, conform news.ro.

De asemenea, sora Ancăi a mai precizat că știa de locația unde studenta de 20 de ani urma să își petreacă Crăciunului. Atât ea, cât și prietenul său au murit în incendiu. Carmen Gavrilă a mai declarat că „decizia de a merge acolo a fost ceva spontan” și ajunseseră în seara zilei de 25 decembrie.

Lasă un comentariu