Proteste în SUA: Femeia împuşcată în timpul incidentelor de la Capitoliu a murit

0

Femeia împuşcată în timpul incidentelor de miercuri de la Capitoliu a murit, au confirmat pentru NBC mai multe surse din poliţie.
UPDATE: Femeia împuşcată mortal în incinta Capitoliului miercuri, când susţinătorii preşedintelui Donald Trump au pătruns în clădire, era din zona San Diego şi veteran al US Air Force.
Potrivit unui post local, femeia se numea Ashli Babbit şi a activat în US Air Force, ca oficial de securitate de rang înalt, conform afirmaţiilor soţului ei.

Femeia era susţinătoare înflăcărată a lui Donald Trump şi era considerată un mare patriot de către toţi cei care o cunoşteau.
Poliţia a confirmat în urmă cu câteva ore că o persoană a fost împuşcată în interiorul clădirii Capitoliului, însă oficialii nu au cunoştinţă despre circumstanţele în care a avut loc acest incident.
Mai multe persoane au fost rănite
Mai multe persoane, între care şi un poliţist, au fost rănite şi transportate la spital.
Autorităţile nu au identificat femeia care a murit.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.
Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute.