Protest în Piața Victoriei atăzi, 6 septembrie. Se cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie

0

Oamenii revoltați vor să iasă astăzi în stradă pentru a cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie.
Protestul a fost anunțat pentru ora 18:00 și va avea loc în Piața Victoriei.

Manifestația a fost anunțată și distribuită pe conturile de socializare de Oana Lovin.

„Astăzi la orele 18:00 ieșim în stradă ca să protestăm în Piața Victoriei. Cerem demisia Monicăi Anisie. Această ministră incompetentă care n-a făcut nimic altceva decât să se remarce prin gafele pe care le-a făcut, e deja celebră pentru fraza cu ‘pepsiglas’. S-a dus cu televiziunile după ea prin școli, cu istericale, speriind profesorii și elevii, a demis un academician profesionist și patriot care s-a luptat pentru ca proiectul de la Lasarul de la Măgurele. Într-o lume normală, această Anisie nu putea să fie decât liftier la ministerul pe care îl conduce,” a spus Oana Lovin.
Hong Kong: Cel puţin 90 de persoane au fost arestate în urma unor proteste legate de amânarea alegerilor
Cel puţin 90 de persoane au fost arestate, duminică, în timpul unor proteste faţă de decizia guvernului de amânare a alegerilor din Hong Kong, relatează AP.
O femeie a fost arestată în districtul Yau Ma Tei pentru violenţe şi pentru mesajele sale proindependenţă, interzise de legea de securitate naţională.
Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari în cartierul Mong Kok din Kowloon.

Alegerile legislative ar fi trebuit să aibă loc duminică, dar şefa executivului, Carrie Lam, a decis la 31 iulie amânarea scrutinului cu un an. Lam şi-a motivat decizia prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus a crescut, dar criticii susţin că guvernul se temea că opoziţia ar câştiga alegerile.

În Hong Kong au loc proteste antiguvernamentale din iunie 2019, aproape în fiecare săptămână.