Programul magazinelor de Sfânta Maria Mare. În ce interval orar vor fi deschise Lidl, Kaufland și Carrefour

eduard

Iată programul de funcționare al magazinelor în ziua Sfintei Maria, pe data de 15 august 2023, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, în România. Detalii în articol.

Programul de funcționare al marilor lanțuri de magazine în ziua de Sfânta Maria Mare
Sărbătoarea Sfintei Maria are loc în fiecare an pe 15 august. În acest an, această dată corespunde cu o zi de marți și este zi liberă conform legii. În plus, Guvernul a decis să declare și ziua de 14 august ca zi liberă, creând astfel un prelungit weekend pentru a conecta sfârșitul de săptămână cu această sărbătoare religioasă importantă pentru toți creștinii.

Cei care doresc să facă cumpărături în ziua de 15 august, când este sărbătorită Sfânta Maria Mare, ar trebui să verifice orarul de funcționare al magazinelor, deoarece anumite locații pot avea un program special de deschidere.

În acest an, cele mai mari lanțuri de supermarket-uri din România își păstrează programul neschimbat de Sfânta Maria Mare, menținând aceeași oră de deschidere și închidere ca într-o zi obișnuită. Deși nu au fost comunicate modificări majore, este posibil să existe ajustări minore, în funcție de locația fiecărui magazin.

Un exemplu în acest sens este Lidl, care probabil va respecta programul său obișnuit. Astfel, pe data de 15 august, românii ar putea face cumpărături la Lidl în intervalul orar 07:00 – 22:00. În plus, Kaufland nu a anunțat nicio modificare la programul său obișnuit pentru Sfânta Maria.

Conform comunicatelor furnizate de reprezentanții Carrefour, pe data de 15 august, programul magazinelor va funcționa conform orarului obișnuit, permițând clienților să-și efectueze cumpărăturile între orele 08:00 și 23:00.

Pe 15 august este celebrată și Ziua Marinei
Pe lângă sărbătoarea Sfintei Maria Mare, în fiecare an, pe data de 15 august, este celebrată și Ziua Marinei. De fapt, Sfânta Maria este considerată ocrotitoarea marinarilor din întreaga lume. În această zi, sunt organizate diverse evenimente deosebite în orașe precum Constanța, Mangalia, Tulcea și București.

În contextul Zilei Marinei, au loc ceremonii militare și religioase coordonate de Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În acest an, se marchează 121 de ani de la prima sărbătoare dedicată marinei. Ziua Marinei a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1902.

Lasă un comentariu