Prognoza meteo 22-28 noiembrie 2021. Anunțul meteorologilor despre ce urmează

0

Prognoza meteo 22-28 noiembrie 2021. Meteorologii au făcut anunțul cu privire la ultima săptămână din această lună. Vremea ne va surprinde din nou, iar temperaturile vor scădea semnificativ în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22-28 noiembrie 2021

Meteorologii anunță o răcire a vremii începând cu data de 22 noiembrie când încep și ploile. Un val de aer rece va aduce schimbări la nivel termic, iar temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât normalul pentru această perioadă a anului.

Valul de aer rece se va manifesta, în special, la jumătatea săptămânii, în zilele de miercuri și joi. În zonele montane sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece, a declarat la Digi 24, Alina Șerban, meteorolog ANM.

Vremea se răcește în toată țara

Astfel, vremea intră într-un proces de răcire începând cu prima zi din această săptămână. Temperaturile vor scădea până spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în data de 23 noiembrie.

Specialiștii Administrației de Meteorologie anunță că procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât media temperaturilor maxime va coborî spre valori în jurul a 5 grade până la sfârșitul lunii noiembrie.

În perioada 20 – 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4…6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scădea spre valori medii, în jurul a 0 grade, în data de 25 noiembrie, valoare ce va fi de interes până la sfârșitul intervalului.

În ceea ce privește regimul pluviometric, trebuie să știți că probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Pentru cei care așteaptă vești despre ninsoare, meteorologii transmit că deocamdată nu există date clare în acest sens. Vor fi episoade scurte de ninsoare în luna decembrie, însă iarna adevărată cu ger și viscol se va instala abia din ianuarie-februarie 2022.