Principesa Margareta a României e disperată după ce a fost anunțată că statul român vrea să impoziteze clădirile din Sinaia ale Casei Regale! Fiica Regelui Mihai a dat autoritățile în judecată! EXCLUSIV

0

Margareta, șeful Casei Regale a României, a intentat proces Primăriei din Sinaia, Consiliului local și Biroul Taxe și impozite.
După decesul Regelui Mihai, din 5 decembrie 2017, fiica sa cea mai mare, Margareta, a devenit conducătorul Casei Regale. Titlul oficial al ei este de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române. Margareta este șeful Familiei Regale a României și suveranul Casei de România. Titlul său dinastic este “Majestatea Sa Regina”, dar Majestatea Sa a decis să poarte titlul de “Custode al Coroanei” în împrejurările oficiale, se arată pe casaregala.ro.
Familia Regală a României s-a judecat ani de zile pentru recuperarea bunurilor sale, confiscate de comuniști. Astfel, în 2001, Casa Regală a reintrat în posesia Domeniului Regal de la Săvârșin, apoi a primit proprietățile de la Sinaia, Castelul Peles, Pelisor și Foisor. De asemenea, Casei Regale i-au fost retrocedate 20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Poiana Țapului, câteva cabane și cantoane în zona Azuga-Predeal.
Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a condus ședința în care s-a decis impozitatea proprietăților
Pe 19 decembrie 2019, Consiliul Local Sinaia a hotărât, într-o ședință condusă de primarul Vlad Oprea, ca bunurile imobile din Sinaia ale Casei Regale să fie impozitate. Pe 23 ianuarie 2020, Margareta a României a formulat o plîngere prealabilă împotriva acestei hotărîri, înregistrată la Consilul Local Sinaia. Pe 17 februarie 2020 a avut loc ședința Consiliului Local Sinaia care, la punctul 34, a avut de dezbătut: „Plângerea prealabila nr. 2265/23.01.2020 impotriva Hotărârii Consiliului Local nr. 223/19.12.2019 formulată de MS. Margareta a României, A.S.R. Principesa Elena a României, A.S.R. Principesa Sofia a României, A.S.R. Principesa Maria a României și dna. Irina Walker.” E vorba despre surorile Margaretei, Elena, Sofia și Irina.
„Dl. Primar arata ca, in plangere se motiveaza faptul ca, Hotararea Consiliului Local nr. 223/2019 a fost comunicata gresit catre Casa Majestatii Sale Regelui care nu are personalitate juridica, dar cladirile sunt clar ale lor. Considera ca nu exista motiv sa li se dea curs plangerii. Propune sa se admita in partea plangerea in ce priveste modificarea cu nume si prenume, dar in ceea ce priveste impozitarea este de parare sa ramana asa cum a fost aprobata prin HCL. 223/2019. Președintele de ședință supune aprobării propunerea dlui. Primar care se adoptă în unanimitate.”, se arată în ședința Consilului Local Sinaia. Pe 14 mai 2020, autoritățile din Sinaia i-au transmis Margareti un act adminsitrativ fiscal în legătură cu impozitele ce trebuie plătite.

Procesul intentat de Principesa Margareta se judecă la Tribunalul București
Nemulțumită că autoritățile locale vor impozita clădirile Casei Regale, Margareta a ieșit la atac. În calitate de Custode al Coroanei, Majestatea Sa Margareta a României a dat în judecată orașul Sinaia, prin primar, Consiliul Local al orașului Sinaia, dar și Biroul Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Sinaia. Dosarul, al cărui obiect este “contestaţie act administrativ fiscal decizia 2061/14.05.2020” a fost înregistrat pe 25 august 2020, la Tribunalul București. Încă nu s-a stabilit primul termen al procesului.