Primul director concediat de Nicușor Dan era angajatul Primăriei Capitalei de 20 de ani! Adrian Iordache încasa trei venituri de la stat!

0

Nicușor Dan a promis în campania electorală că va demite mai mulți funcționari cu funcții de conducere, în frunte cu Adrian Iordache, șeful Direcției Juridice.
Nicușor Dan a abordat în campania electorală și tema infrastrructurii din Primăria București, unde se regăsesc foarte mulți funcționari obedienți față de cei care i-au ținut s-au numit în funcții înalte. Numele lui Adrian Iordache, directorul Direcției juridice din primărie, a fost primul menționat de Nicușor Dan.
„Încă o dovadă că Gabriela Firea se comportă în primărie ca pe propria moşie. În 2017 a demis-o pe Dorina Lazăr de la conducerea teatrului Odeon. Instanţa a decis definitiv că demiterea a fost abuzivă. Acum primăria, din banii noştri, va trebui să îi plătească Dorinei Lazăr salariul de director pe toată durata contractului de management anulat, 2017-2019. Sunt sute de acte emise de primărie şi anulate definitiv de instanţă. Prima persoană care va zbura din primărie va fi directorul direcţiei juridice, Adrian Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie”, declara Nicușor Dan în iunie.
Directorul Adrian Iordache a avut venituri lunare de peste 4.000 de euro
Într-adevăr, din CV-ul lui Adrian Iordache reiese că s-a angajat la Primăria București în 2000, în funcția de consilier juridic. După un an, el a devenit Șef Serviciu consilier juridic. În 2002 și 2003 a fost Director General al Direcției Generale Juridice, iar din 2003 este Director Executiv al Direcției Juridice la Primăria Municiului București.

Din declarația de avere a lui Adrian Iordache reiese că acesta a încasat trei venituri de la stat. El a primit 131.640 de lei (salariu de la Primăria București), 73.008 lei (de la Primăria Sector 4) și 37.380 de lei de la Compania Muncipală București. Astfel, Iordache a încasat 242.028 de lei, adică 20.169 lei (aproximativ 4.200 euro) pe lună.