Primele sancțiuni după ce o femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Anunțul lui Alexandru Rafila

eduard

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre situația care a avut loc la Spitalul din Urziceni, luni dimineață, unde o femeie care era în travaliu a născut pe trotuarul de lângă spital.

„Personalul care deservea compartimentul de primiri urgențe nu i-a acordat niciun fel de asistență medicală, au sunat la 112 ca să fie preluată această femeie gravidă și să o transfere la altă maternintate, pretextând că nu există personal medical calificat la serviciul de gardă.

Femeia a plecat neînsoțită, a ajuns în fața clădirii, ambulnața a venit, din fericire, imediat și s-a declanșat nașterea. Cei din ambulanță au asitat această femeie și s-a ajuns la situația în care ea a născut într-un loc total nepotrivit. Și copilul, și mama au fost transferați la maternitatea din Slobozia. Ei sunt bine, cel puțin până în momentul de față”, a spus ministrul Rafila.

„Aș vrea să discut despre un principiu pe care nu o să putem să-l modificăm, indiferent de câte sancțiuni vom da. E vorba de principiul care ar trebui să guverneze întreg personalul medical, cel al umanității, în fața unui om care are nevoie de ajutor. Nu discutăm despre calificarea profesională a celui care este de gardă, ci despre un personal medical care trebuie să aibă grijă de pacienți, nu să îl îndrume spre ieșirea din spital.

Este un lucru serios, grav, trebuie să lucrăm, este o problemă foarte seriosă. Fac un apel public către întreg personalul medical să acorde asistență medicala cu empatie și grijă pacienților”, a mai spus acesta.

Lasă un comentariu