Primele declarații ale noului premier desemnat. Nicolae Ciucă are planuri mari

0

După mai multe discuții, ședințe și analize, s-a ajuns la concluzia că Nicolae Ciucă este cel mai potrivit pentru funcția de premier. Acesta a fost unica propunere a partidelor și a trecut și de președintele Klaus Iohannis. În primă instanță, Nicolae Ciucă a vorbit despre planurile pe care le are și speră că va primi votul final.

Nicolae Ciucă, primele declarații după denumire

După încheierea ședinței, președintele Klaus Iohannis a anunțat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților. Președintele a anunțat că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă și își pune toată încrederea în el.

Nicolae Ciucă a declarat luni, după ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou guvern, că speră ca joi să obțină votul Parlamentului. Viitorul premier susține că are planuri mari și le promite cetățenilor că va ține cont de așteptările lor, pentru că ei sunt cei mai importanți.

Acesta a declarat într-o declarație comună cu șeful statului că speră ca joi noua echipă „să se apuce serios de treabă”, pentru că nu mai este timp de pierdut. Viitorul premier susține că va lua măsuri pe toate planurile și va încerca să stabilizeze situația și în ceea ce privește pandemia și să aducă țara la un echilibru, după ce efectele s-au dovedit a fi unele periculoase.

„În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică și, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă într-o declarație comună cu Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă a mai fost desemnat premier

Este pentru a doua oară când Nicolae Ciucă este desemnat de Klaus Iohannis pentru funcția de premier. Prima dată a fost numit la data de 21 octombrie. Ulterior, și-a depus mandatul la începutul lunii noiembrie, după ce a văzut că nu obține voturi pentru învestirea unui guvern PNL-UDMR în Parlament.

Anul trecut, actual interimar şi fost ministru al Apărării în Guvernul Cîţu şi în Guvernul Orban, Nicolae Ciucă a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis, după demisia lui Ludovic Orban.