Premoniția cruntă a unui medic ATI: După 20 octombrie, toate paturile din ATI vor fi ocupate

0

Evoluția pandemiei de coroanvirus în România este una într-o pantă ascendentă, ajungând chiar și la 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, aspect care îi îngrijorează pe medici, în special pe cei de pe secțiile ATI, unde ajung pacienții aflați în stare gravă.

Unul dintre medicii ATI care se arată îngrijorat de evoluția pandemiei din România este doctorul Radu Țincu de la Spitalul de Urgență Floreasca, care susține că „ne confruntăm cu o creștere accelerată a răspândirii noului virus”, potrivit wall-street.ro.

Avertimesmentul unui medic ATI: „Riscăm să pierdem controlul asupra pandemiei”
„Nu mai vorbim despre evoluția epidemiologică a pandemiei în România, este deja cert că ne confruntăm cu o creștere accelerată a răspândirii noului virus”, a declarat medicul primar ATI.

De asemenea, acesta a punctat faptul că autoritățile trebuie să ia măsuri ancorate în realitate, fără să mai „joace” politic.

„Este clar că fie respectăm regulile de bună voie, fie avem nevoie de restricții serioase, altfel riscăm să pierdem controlul asupra pandemiei”, a declarat acesta.

Radu Țincu: Toate paturile de la ATI vor fi ocupate
Specialistul a avertizat și asupra faptului că în curând nu vor mai fi locuri pe secțiile ATI dată fiind evoluția pandemiei din ultimele zile când au fost raportate peste 3.000 și peste 4.000 de cazuri COVID-19 zilnice.

„În jurul datelor 20-25 octombrie, toate cele 1.050 de paturi de la ATI vor fi ocupate”, a avertizat doctorul Radu Țincu.

În plus, acesta a mai susținut că dacă pandemia nu este ținută sub control, oamenii vor ajunge să moară dinainte de a ajunge la spital, ceea ce ne reamintește de situația Italiei de la începutul pandemiei când persoaneloe bolnave nu mai aveau locuri în spitale și își găseau sfârșitul în propriile case.

„Oamenii vor muri înainte de a ajunge în spitale!”
„Oamenii vor muri înainte de a ajunge în spitale! E necesar ca toată clasa politică să facă un efort comun și să uite că este an electoral. Avem nevoie de restricții impuse la timp”, a punctat specialistul ATI.

De asemenea, acesta a mai preconizat că pandemia poate evolua pe o pantă ascendentă și mai gravă dacă dacă măsurile de prevenție nu sunt respectate, ajungându-se la momentul în care se vor înregistra creșteri de 25-30% de la săptămână la săptămână.

„Un astfel de procent s-ar putea traduce prin dublarea numărului de cazuri de la zi, dacă nu intervenim în mod corespunzător. Ce înseamnă asta? Este echivalentul pierderii totale a controlului asupra pandemiei din România”, a explicat doctorul Radu Țincu.

„Trebuie să ne comportăm ca și cum ar fi instaurată carantina”
„Trebuie să ne comportăm ca și cum ar fi instaurată carantina. Fiecare ieșire din casă trebuie să ne dea de gândit că ne-am putea infecta. (…) Dacă infectarea cu COVID-19 nu ne dă de gândit, să ne imaginăm că nu vom găsi loc în spitale pentru a ne putea trata. Nu suntem departe de acest adevăr”, a mai punctat medicul.