Pregătește cămara pentru iarnă: iată ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o sănătate de fier

0

Vrei sa te bucuri si la iarna de fructe si legume pline de vitamine? Ai mai multe moduri prin care le poti conserva. Iata ce-ti recomanda specialistii de la “Ce se intampla, Doctore?”

Muraturi

Daca iti pregatesti muraturi pentru iarna, opteaza pentru retetele pe baza de apa si sare. Se pune o lingura rasa de sare la un litru de apa. In felul acesta vei avea o portie sanatoasa de probiotice, bacterii esentiale pentru tractul gastro-intestinal.
Fructe uscate

Pentru sezonul rece deshidrateaza legume si fructe si consuma-le pe post de gustari.
Usuca rosii la soare, apoi conserva-le in pungi de hartie sau in ulei. Ai astfel la indemana delicatese accesibile. Si gemurile sunt sanatoase. Se prepara doar cu fructe in coaja, cu zahar brut sau melasa si zeama unei lamai.

Suc de rosii

Nu uita nici de sucul de rosii. Se conserva cu 0.5% sare. Substantele active din rosii devin mai puternice prin fierbere. Este singurul produs procesat mai valoros decat leguma proaspata.