Prăjitura “O noapte la Veneția” – Toate rudele mi-au cerut reteta, este deosebita

eduard

Ingrediente necesare pentru blatul cu nucă de cocos:

5 albușuri
O lingură de praf de sare
5 linguri de zahăr
100 de grame de nucă de cocos
4 linguri de făină
Ingrediente pentru blatul cu cacao:

4 ouă
O lingură de praf de sare
4 linguri de zahăr
2 linguri de făină
2 linguri de cacao
Jumătate de pachet de praf de copt
Ingrediente pentru crema de vanilie:

5 gălbenușuri
100 de grame de zahăr
4 linguri de făină
500 ml de lapte
Esență de vanilie
200 grame de unt la temperatura camerei
Pentru glazura de ciocolată:

150 grame de ciocolată cu lapte
50 de grame de unt
3 linguri de lapte
Mod de preparare:

Începeți cu prepararea blatului de nucă de cocos. Mixați albușurile cu sarea, apoi adăugați zahărul și continuați să mixați. Incorporați nuca de cocos și făina, și puneți compoziția într-o formă de copt cu dimensiunile de 28×28 cm.

Preîncălziți cuptorul și pregătiți blatul de cacao. Mixați albușurile cu sarea, adăugați zahărul și gălbenușurile pe rând. La final, incorporați făina amestecată cu cacaua și praful de copt. Puneți acest blat peste blatul de nucă de cocos și coaceți totul la 170 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Pregătiți crema amestecând gălbenușurile cu zahărul, făina și câteva linguri de lapte. Restul laptelui îl puneți la fiert, iar când începe să clocotească, adăugați amestecul de gălbenușuri. Amestecați pe foc mic până se îngroașă, adăugați esența de vanilie și lăsați să se răcească. Când e rece, mixați bine crema adăugând untul, lingură cu lingură.

Puteți acum să adăugați crema peste blatul de cacao și să lăsați prăjitura la frigider pentru o oră.

Pentru glazură, topiți la cuptorul cu microunde ciocolata, untul și laptele. Lăsați glazura să se răcească, apoi adăugați-o peste crema de vanilie. Păstrați prăjitura la frigider până când glazura se întărește.

În final, tăiați prăjitura cu un cuțit subțire și este gata de servit. Poftă bună!

Lasă un comentariu