Prajitura de Casa cu Foi Fragede

eduard

Dragi prieteni,

Astazi m-as bucura sa va impartasesc reteta mea preferata de prajitura de casa cu foi fragede. Aceasta prajitura este o amintire dulce din copilarie, fiind preparata de mama cu multa dragoste. Sunt sigur ca si voi veti aprecia aceasta delicatesa!

Ingrediente:
Pentru foi:
10 linguri de lapte
7 linguri de zahar
1 ou
7 linguri de ulei
faina cat cuprinde
1 lingurita de amoniac stins cu otet sau lamaie
Pentru crema:
1 pachet de margarina (sau unt)
7-8 linguri de zahar
6 linguri de faina
600 mililitri de lapte
6 linguri de cacao
Mod de preparare:
Pentru inceput, vom pregati foile pentru prajitura.

Intr-un bol, amestecam laptele, zaharul, oul, uleiul si amoniacul. Continuam sa amestecam pana cand zaharul se topeste putin.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat moale si usor sfaramicios.
Impartim aluatul rezultat in 4 bucati egale si le intindem sub forma de foi, avand dimensiunea tavii de aragaz.
Intoarcem tava cu fundul in sus, presaram faina si plasam foile deasupra. Le introducem in cuptor pentru un timp scurt. Vom sti ca s-au copt atunci cand marginile devin usor aurii.
Scoatem foile din cuptor si le asezam una peste alta.
Acum trecem la prepararea cremei delicioase:

Intr-o cratita, amestecam laptele, faina si cacaoa, apoi punem cratita pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana cand obtinem o budinca mai groasa.
Cand budinca este gata, oprim focul si lasam sa se raceasca.
Pentru a finaliza prajitura:

Frecam margarina (sau untul) cu zaharul pana cand acesta se topeste complet.
Adaugam budinca racita si amestecam pana cand obtinem o crema omogena.
Impartim crema rezultata in 3 parti egale si o intindem intre cele 4 foi de prajitura.
Puteti lasa prajitura la frigider, astfel incat foile sa absoarba crema si sa devina mai moi. Dupa aceasta etapa, prajitura este gata de portionat si servit.

Sper ca aceasta reteta va va aduce amintiri frumoase si multa bucurie in inimile voastre. Sa aveti pofta!

Lasă un comentariu