Poșta Română a făcut anunțul mult așteptat! Cum vor fi achitate pensiile în decembrie

0

Anunțul momentului despre pensiile și drepturile sociale aferente ultimei luni din an. Pe fondul zvonurilor cu privire la posibile întârzieri la plată în luna decembrie, reprezentanții Poștei Române au făcut precizări de ultimă oră.

Plata pensiilor în decembrie 2021

Poșta Română a anunțat joi, 25 noiembrie, că va distribui la timp pensiile și drepturile sociale aferente lunii decembrie, întrucât Casa Națională de Pensii Publice a virat integral fondurile necesare. Factorii poștali vor lucra la capacitate maximă pentru ca toți românii să primească pensia la timp și în ultima lună din acest an.

Poşta Română confirmă, astfel, că întreaga sumă necesară distriburii acestor drepturi a fost virată în trezoreria operatorului naţional de servicii poştale, se arată în comunicatul Poștei Române.

Noul premier dă asigurări că sunt bani pentru pensii și salarii

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări românilor că nu au niciun motiv să le fie teamă că nu vor primi pensiile sau salariile la timp. El a spus că banii vor fi alocați printr-o rectificare bugetară și că nu sunt motive de îngrijorare în această privință.

Declarațiile sale vin ca urmare a anunțului făcut, în urmă cu câteva zile, de către ministrul interimar al Sănătății care a spus că statul nu mai are bani pentru salariile medicilor, în luna decembrie, și că peste 74.000 de angajați din sistemul bugetar de sănătate riscă să rămână fără bani de sărbători.

Pe de altă parte, Raluca Turcan a declarat că în decembrie este posibil să se întârzie cu plata pensiilor și a alocațiilor în cazul în care Guvernul nu aprobă rectificarea bugetară pentru suplimentarea bugetului ministerului până la data de 25 noiembrie.

Adevărul va ieși la iveală în prima ședință de guvern când se va face rectificarea bugetară și de la bugetul de stat va fi suplimentat bugetul ministerului muncii cu suma de care avem nevoie pentru acoperirea cheltuielilor pe luna decembrie, spunea Raluca Turcan zilele trecute.

Iată că atât premierul cât și Poșta Română spulberă această îngrijorare a românilor, dând asigurări că în decembrie vor fi achitate la timp atât salariile celor din domeniul sanitar, cât și pensiile și alocațiile.