Polițiștii de la Rutieră nu mai dau amenzi. Județele unde șoferii scapă doar cu avertisment

0

Polițiștii de la Rutieră nu mai dau amenzi, ci doar avertismente. Decizia a fost luată de către agenții din mai multe județe din țară, ca măsură de protest. Cei care au lansat inițiativa au fost sindicaliștii de la Europol, iar prima zi în care nu s-au mai aplicat amenzi de circulație a fost 1 decembrie.

Polițiștii de la Rutieră nu mai dau amenzi

Începând de la 1 decembrie, polițiștii de la Rutieră din aproape toată țara nu mai dau amenzi, ci avertismente șoferilor care încalcă legea. Este o formă de protest față de nerespectarea legii salarizării. Agenți din cel puțin 16 județe, plus Municipiul București s-au alăturat acestui protest.

Au aderat la această formă de protest agenți de la Rutieră din Gorj, Alba, Bacău, Constanța, Olt, Bihor, Dolj, Neamț, Prahova, Suceava, Mehedinți, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Cluj, Mureș și municipiul București.

Astăzi am început prima formă a protestului anunțat, respectiv aplicarea AVERTISMENTELOR. Pentru a face dovada participării colegilor noștri la calendarul de proteste asumat, așteptăm să ne trimiteți în continuare avertismentele pe care le primiți pentru a le posta pe pagina noastră, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Care sunt nemulțumirile polițiștilor de la Rutieră

Potrivit Sindicatului Europol, polițiștii de la Rutieră nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007 polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale.

Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013, transmite Sindicatul Europol.

Sinsicatul Europol le recomandă agenților de la Biroul Rutier să acorde doar avertismente scrise sau verbale şoferilor care încalcă legea, şi să nu aplice amenzi, tocmai pentru a le arăta guvernanților importanța rolului lor în societate.

Protestul a început chiar de Ziua Națională a României și, potrivit sindicaliștilor, va continua până la rezolvarea problemei. Polițiștii au postat pe pagina de Facebook a sindicatului mai multe procese verbale în care se vede clar că au aplicat doar avertisment șoferilor care au încălcat legea.