Poliția Capitalei cere ajutorul pentru găsirea a două fete de 16 ani date dispărute de familii

0

Politia Capitalei solicita sprijinul cetatenilor pentru depistare a doua minore, de 16 ani, care au plecat de acasa si nu s-au mai intors. Una dintre fete a plecat de la domiciliul sau din sectorul 5 pe data de 26 decembrie.

Fata disparuta se numeste Andreea-Mihaela Nasta, are inaltime 1,70 m, greutate 56 kg, fata ovala, par saten inchis, lung, ochi caprui, ten masliniu.

Cealalta a plecat de la domiciliul ei din sectorul 3 pe 28 decembrie si nu a mai revenit pana in prezent.

Minora de 16 ani este Adriana Adam, are inaltime 1,55 m, greutate 50 kg, ten creol, fata ovala, ochi caprui, par castaniu, lung. La data disparitiei purta pantaloni si bluza.

Cei care le-au vazut sau pot oferi detalii sunt rugati sa anunte Politia Capitalei, apeland numarul unic de urgenta 112.

Statistici alarmante
Statisticile privind copiii dispăruţi din România sunt tot mai îngrijorătoare. Poliţia Română precizează că, în prima parte a acestui an, au fost înregistrate mai mult de 2800 de cazuri de copii dispăruţi. Cu toate acestea, pe site-ul Poliţiei există atenţionări privind doar 17 cazuri, pentru că doar pentru acestea s-a primit acceptul familiei pentru mediatizare.
Mai precis, în prima parte a lui 2020 au fost sesizate 2824 de cazuri de minori dispăruţi, iar poliţiştii au rezolvat 2954 de cazuri de dispariţii. Poliţia Română atrage atenţia că cifrele se referă la numărul de dispariţii, nu al dispăruţilor, pentru că o persoană poate fi semnalată dispărută de mai multe ori într-un an.

Reprezentanţii Poliţiei precizează că, la data de 1 august 2020, se efectuau cercetări la nivel naţional pentru găsirea a 480 de copii declaraţi dispăruţi.