„Perla turismului românesc” devine o umbră a trecutului glorios. Cum arată acum stațiunea în care turiștii nu aveau loc în alte vremuri

eduard

Stațiunea Voineasa era supranumită ”Perla turismului românesc”, mii de turiști fiind prezenți în orice perioadă a anului, bucurându-se de frumusețile naturale ale zonei.

Situată pe Valea Lotrului, în judeţul Vâlcea, la poalele Munţilor Lotru, la o altitudine de aproximativ 700 m, locația este la doar 60 km distanţă de municipiul Râmnicu Vâlcea.

Însă, stațiunea se află într-o situație tot mai dificilă. Recent, ultimul hotel funcțional din zonă s-a închis. Dintr-o stațiune superbă, cu un potențial enorm, Voineasa se stinge puțin câte puțin cu fiecare an.

Treptat, hoteluri, case de vacanță, restaurante sau săli de spectacole din zonă și-au închis porțile. Astfel, din ”perla turismului românesc”, zona riscă să devină o stațiune a betoanelor părăsite.

Recent, și ultimul hotel care mai funcționa în zonă, Lotru, s-a închis. Administratorul acestuia, Blocul Național Sindical (BNS), a decis să pună lacătul pe el, după mai mulți ani în care a funcționat pe pierdere.

După ultima decizie a BNS, edilul comunei vâlcene a concluzionat că ”Stațiunea se desființează cu totul”. Cu toate acestea, el spun că are o soluție pentru recuperarea stațiunii: Hotelul Lotru să fie dat în chirie administrației publice pentru a putea investi în el. ”Îi facem licitație în secunda doi. Noi știm ce să facem cu ele, dar nu vor să ne lase (n.r. sindicatele)”, spune primarul.

În replică, președintele BNS, Dumitru Costin, spune că bunurile sindicatului nu se pot înstrăina în niciun fel. ”Legea dialogului social spune că bunurile sindicale pot fi folosite numai potrivit intereselor membrilor de sindicat, fără a putea fi împărțite între aceștia”.

Stațiunea dispunea de o bază de tratament importantă. Aici se puteau trata afecțiuni precum: nevroza astenică, afecțiuni ale aparatului locomotor, ale căilor respiratorii, dar și alte boli asociate, potrivit Fanatik.

Lasă un comentariu