Pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, care a ars ca o torță, deținută de controversatul Cornel Dinicu/Scandalul „Portbagajul”, rampa de lansare

eduard

„Ferma Dacilor” este un brand turistic care, cel puțin în Prahova, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar același lucru l-am putea spune și despre proprietarul pensiunii din Tohani, arsă ca o torță într-un incendiu izbucnit marți, 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Cornel Dinicu, patronul de la „Ferma Dacilor”, s-a „lansat” pe radarul autorităților odată cu implicarea sa în afacerea „Portbagajul”, mega-scandalul de la începutul lui 2000 care a zguduit din temelii tot Ministerul de Interne.

Pe dealurile din Tohani, complexul turistic „Ferma Dacilor” se înaltă la fel de semeț precum a făcut-o proprietarul său, Cornel Dinicu, în ianuarie 2000, când l-a „tapat” pe Mihai Bucurenciu de 500.000 de dolari şi un kilogram de aur.

„Nu! Nu! Mie nu-mi place să apar pe la tv”. De ce?
Recent, într-un dialog cu jurnaliștii de la Observatorul Prahovean, Cornel Dinicu spunea că se ferește să apară în față și nu îi place publicitatea.

„Nu! Nu! Mie nu-mi place să apar pe la tv. Eu doar muncesc. Dacă vreți vă povestesc așa, fără cameră…”.

Oare, de ce? Posibil, pentru că, departe de aglomerația de pe Valea Prahovei, ascuns printre dealurile Tohanilor stă complexul Ferma Dacilor, o oază de liniște ridicată discret cu mai bine de 10 ani în urmă, fix după chipul și asemănarea proprietarului.

Cornel Dinicu a apărut în prim-plan în ianuarie 2000, când a izbucnit Afacerea „Portbagajul”, mega-scandalul care a cutremurat tot Ministerul de Interne.

Pe scurt, iată ce nota Evenimentul Zilei: „În ianuarie 2000 (…), Dinicu împreună cu doi complici au furat 500.000 de dolari şi un kilogram de aur în bijuterii din Mercedesul lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din cartierele bucureştene Regie şi Giuleşti.

Cornel Dinicu şi cei doi tovarăşi ai săi erau căpeteniile bodyguarzilor din Regie.

Bucurenciu a ripostat dur: un complice al lui Dinicu a fost sechestrat şi torturat. Când Poliţia a intrat pe fir, «afacerea» a provocat un adevărat seism public. Poliţiştii au fost acuzaţi de complicitate, s-a descoperit o reţea de traficanţi de droguri şi s-au făcut zeci de arestări.

Șeful Poliției Capitalei, destituit
Au fost destituiţi şeful Poliţiei Capitalei şi ofiţeri superiori de la Combaterea Crimei Organizate. Scandalul a reverberat până la ministrul ţărănist de Interne, Dudu Ionescu.

În prezent, Cornel Dinicu este judecat la Înalta Curte de Casaţie.

În 2005, când fraţii Iancu au fost arestaţi în dosarul RAFO, trupa lor de bodyguarzi, comandată de Dinicu, i-a agresat pe ziariştii prezenţi la tribunal”.

Ulterior, despre Cornel Dinicu s-a mai scris și că ar fi fost implicat într-o afacere cu diamante extrase din Sierra Leone, din care nu lipseau și numele unor afaceriști ruși conectați la serviciile de informații ale Moscovei.

Lasă un comentariu