Pensionarii cărora le scade pensia la recalculare! Daniel Baciu a făcut anunțul

eduard

Daniel Baciu a făcut anunțul. Șeful Casei de pensii a declarat că marea recalculare a pensiilor din septembrie nu vine numai cu bani în plus pentru români. Întrucât noua formulă de calcul nu numai că nu aduce creşteri ale pensiei, ba chiar scăderi în unele cazuri, Baciu a ținut să facă precizările necesare.

Peste trei milioane de pensionari vor avea pensiile mărite

În România, sunt aproximativ cinci milioane de pensionari, iar din aceştia vor avea parte de creșteri ale pensiilor în jur de trei milioane.
„Pentru pensiile peste 2.000 de lei, se va plăti un impozit. (…) În 2024, toate pensiile vor creşte, ele vor veni mărite.

E important ca pensionarii să ştie că există bani în buget pentru acest lucru. Deci, banii pentru pensii în 2024 sunt în buget”, declara, la sfârşitul anului trecut, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, potrivit Antena3.

Daniel Baciu a făcut anunțul
El a explicat că pensionarul va rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată. Deci acestea nu vor scădea.

„Este foarte important să spunem lucrul acesta, pentru că dacă din calcul rezultă o sumă mai mică decât valoarea care există în momentul de față în plată, există un principiu care a fost tot timpul valabil în sistemul public de pensii: pensionarul va rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată.

Vorbim despre persoanele care au realizat un stagiu mic de cotizare, pentru să sistemul public de pensii spune foarte clar pentru a fi eligibil pentru un tip de pensie din sistemul public trebuie să îndeplinești cumulativ două condiții.

Este vorba despre vârsta de pensionare și stagiul minim de cotizare.

Cei care se află în această zonă a stagiului minim de cotizare, practic ei se află sub acel procent de 25% pe care noi l-am considerat că este un stagiu mediu de cotizare.

Cine se află sub acest stagiu de 25 de ani ca stagiu de cotizare practic nu mai primește acele puncte de stabilitate.

Ei sunt cei care nu reuşesc să acumuleze acele puncte suplimentare pentru a putea să le crească pensia.

Eu vreau să spun foarte clar: în urma acestei recalculări nicio pensie nu va scădea”, a conchis şeful Casei de pensii, Daniel Baciu.

Lasă un comentariu