Pensia mizeră pe care o primește lunar marele actor Dorel Vișan

eduard

De aproape trei ani, Dorel Vișan a renunțat la viața publică. Decizia a venit și pe fondul pandemiei, iar actorul a decis să se retragă la casa lui, într-o zonă rurală. Nu îi este ușor, mai ales că suma pe care o încasează lunar de la statul român este extrem de mică.

După o viață dedicată teatrului, Dorel Vișan se descurcă acum cu o pensie foarte mică. El a mărturisit că pensia sa este suficientă doar pentru a cumpăra un bilet de avion Cluj-București.

„M-am retras la muncă”. Ce pensie are actorul Dorel Vișan
Lunar îi intră în cont aproximativ 1.400 de lei.

Actorul a precizat că beneficiază și de o indemnizație de merit pentru contribuția sa în domeniul artistic, însă, chiar și așa, se descurcă cu greu din punct de vedere financiar, conform Adevărul.

„M-am retras la muncă, nu la moșie, fiindcă moșia e pretențioasă. Aceia care se retrag la moșie nu lucrează. Ăia nu muncesc. Lucrează alții pentru ei”, a spus actorul, scrie Fanatik

Actorul Dorel Vișan, o carieră de excepție
Dorel Vișan s-a născut la data de 25 iunie 1937 în satul Tăușeni, județul Cluj. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, în 1965, iar după absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj.

A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.

De-a lungul carierei sale a fost laureat cu numeroase premii, iar în 2002 a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

În anul 1995 a avut loc debutul său literar cu poezii, în revista Steaua. A publicat până în prezent 4 volume de versuri.

Dorel Vișan s-a căsătorit la data de 30 decembrie 1964 cu Maria Vișan. Au fost căsătoriți timp de 29 ani, până la decesul acesteia la 14 iulie 1993. Împreună au trei copii.

Lasă un comentariu