Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc! Ce au decis magistrații?!

0

A fost respinsă cererea Arhiepiscopului Tomisului de participare la pelerinajul de Sfântul Andrei a credincioșilor din alte localități.
Magistrații din Constanța au respins cererea formulată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în care se cererea participarea tuturor credincioșilor la pelerinajul de Sfântul Andrei.

Pelerinajul de Sfântul Andrei va fi anulat
„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a pârâtului Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța şi a inspectorului-şef Roşca Ionel, formulată de reclamanţi. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, invocată de reclamanţi. Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a reprezentantului Arhiepiscopiei Tomisului şi excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant convenţional a avocaţilor …”, se precizează în decizia luată.

În ciuda acestei decizii, o contestație poate fi depusă în termen de 5 zile, dat fiind faptul că Sărbătoarea Sfântului Andrei se apropie cu pași repezi.
De asemenea, mai multe manifestații au avut loc marți în fața Judecătoriei Constanța. Polițiștii au dat multe amenzi din cauza faptului că mulți dintre protestatari nu respectau măsurile de siguranță împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.
„Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, au comentat polițiștii cu privire la manifestanți.

24 de amenzi cu valoare totală de 17.300 de lei au fost aplicate din pricina nerespectării regulilor de circulație, dar și a celor de prevenție împotriva SARS-CoV-2.
„Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajungeți la Sfântul Andrei, cred că doriți sincer, să îmi susțineți acest demers, pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că n-avem voie.
Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit și mai înainte și voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andrei. Este o sărbătoare spirituală națională. Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.