Pedeapsa Simonei Halep în cazul dopajului, mai mare? Ce s-ar fi întâmplat la proces

eduard

Simona Halep a primit din partea judecătorilor o sancțiune mai mică decât maximul anilor de suspendare ce puteau să-i fie aplicați, a dezvăluit fostul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Cristi Balaj. Motivul pentru care comisia a amânat oferirea verdicului în cazul tenismenei.

Cristi Balaj, despre cazul Simonei Halep
Fostul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Cristi Balaj, a făcut noi dezvăluiri despre situația jucătoarei de tenis Simona Halep, suspendată pentru 4 ani, după ce a fost depistată pozitiv la dopaj, cu substanța interzisă Roxadustat, la US Open 2022.

În emisiunea Fanatik Superliga, Cristi Balaj a respins ideea unui complot înfăptuit de comisia împotriva sportivilor români. Fostul șef ANAD este de părere că judecătorii au procedat corect, fiind puși în situația de a analiza amănunțit probele și argumentele din dosar.

Fostul șef ANAD explică întârzierea verdictului
Deși ideea publică este că judecătorii au amânat acordarea unui verdict rapid în cazul Simonei Halep, realitatea ar fi alta. Comisia a analizat amănunțit toate probele și argumentele prezentate de avocați, precum și informațiile din pașaportul biologic și recomandările personalului sportivei.

Nu a fost vorba despre o întârziere intenționată, ci despre o necesitate pentru a asigura luarea unei decizii corecte și echitabile, potrivit lui Cristi Balaj. Interesul principal a fost reprezentat de un verdict corect, mai degrabă decât de desfășurarea rapidă a procesului propriu-zis.

Pedeapsă mai mare pentru tenismenă?
Cristi Balaj susține că românii se duc într-o direcție greșită când spun că judecătorii din cadrul comisiei și-au bătut joc de Simona Halep sau de națiunea noastră. Mai mult decât atât, potrivit fostului președinte ANAD, sancțiunea aplicată tenismenei a fost redusă de la 6 ani la 4 ani.

Românii au privit sancțiunea aplicată Simonei Halep drept o umilință, în contextul în care multe voci susțin că sportiva este nevinovată. Realitatea ne arată însă, potrivit fostului șef ANAD, că pe baza probelor, jucătoarea de tenis a primit o pedeapsă mai mică decât cea propusă inițial.

6 ani de suspendare pentru Simona Halep
„Putea să primească 6 ani, pentru că sunt două abateri. Pentru fiecare abatere, sancțiunea este de 4 ani de zile. Le-au comasat. Trebuie făcute simultan. S-au suprapus și au rămas 4 ani, probabil. Propunerea a fost de 6 ani, iar comisia, blamată că nu a dat mai repede, i-a dat 4 ani”, a declarat fostul președinte ANAD, Cristi Balaj, pentru sursa citată.

Suspendarea de patru ani a Simonei Halep va înceta pe data de 6 iunie 2026. Tenismena româncă va fi în vârstă de 35 de ani atunci. Amintim că sportiva poate face recurs la decizia judecătorilor la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Lasă un comentariu