Pateuri de casă fără drojdie și fără ouă:

eduard

Ingrediente necesare pentru aluat:
3 pahare făină cernută
Jumătate pahar ulei
Jumătate pahar apă
Sare după gust

Ingrediente necesare pentru umplutură:
1 varză
1 morcov
1-2 cepe
Jumătate legătură mărar
Sare și piper după gust
1 lingură zahăr

Mod de preparare: Cernem făina direct pe suprafața de lucru și facem o adâncitură în ea, unde turnăm uleiul, apa, sarea și zahărul. Frământăm foarte bine un aluat omogen și neted. Împărțim aluatul astfel obținut în 15 sau 20 de bucăți egale și modelăm bile. Acoperim bilele cu folie și le lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute.

Pentru umplutură, tăiem varza fideluță, curățăm morcovul și cepele. Tăiem ceapa în cubulețe și dăm morcovul prin răzătoarea mare. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim ceapa până se înmoaie, după care adăugăm și morcovul și varza. Amestecăm și înăbușim sub capac până sunt gata.

Potrivim de sare și de piper, oprim focul și lăsăm umplutura să se răcească. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Îl încorporăm în umplutură. Luăm o bilă de aluat și o întindem într-un blat subțire, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Așezăm umplutura pe o margine a blatului.

Pliem marginile și rulăm. Procedăm la fel și restul de aluat și umplutură. Transferă pateurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și le înfigem din loc în loc cu o furculiță. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute, sau până pateurile se rumenesc frumos. Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Lasă un comentariu