Organizația Mondiala a Sănătății, anunț de ultim moment! Coronavirus, asociat cu HIV: „Este posibil să nu dispară niciodată”

0

Mike Ryan, directorul de la Organizația Mondială a Sănătății a mărturisit că noul coronavirus este asemănător cu HIV și că este posibil ca acest virus să nu dispară.
Recent, Mike Ryan, directorul OMS, a discutat despre asemănările dintre noul coronavirus și HIV, precum și despre posibilitatea ca virusul ce a produs pandemia să nu dispară niciodată. Mai mult decât atât, nu se știe dacă un vaccin pentru eradicarea noului coronavirus va fi disponibil prea curând.
Potrivit lui Mike Ryan, noul coronavirus este la fel de periculos și greu de oprit ca virusul HIV, cu care omenirea a fost nevoită să învețe să trăiască. “Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el, am descoperit terapii, metode de prevenție, iar oamenilor nu le mai este atât de teamă ca odinioară. Le oferim viață oamenilor infectați cu HIV, vieți lungi și sănătoase,” a declarat Mike Ryan, directorul Organizației Mondiale a Sănătății.
Mike Ryan: următoarele valuri de infectare cu coronavirus pot fi mult mai agresive
De asemenea, Mike Ryan a discutat și despre importanța respectării anumitor reguli, precum cele de igienă și distanțare socială. Astfel, dacă oamenii nu vor ține cont de aceste măsuri preventive, posibilitatea de apariție a unui nou val de infectare cu coronavirus esti foarte mare, iar acest nou val poate fi mult mai agresiv ca primul.

“Dacă relaxezi măsurile, iar transmiterea virusului este încă ridicată, atunci acea transmitere se accelerează. Iar dacă se întâmplă asta și nu dispui de sisteme capabile să o detecteze, atunci vor trece zile sau săptămâni înainte să-ți dai seama că ceva este în neregulă. Și atunci, ești într-o situație în care singurul răspuns este o nouă carantină și cred că de asta ne temem cu toții, este un ciclu vicios,” a continuat Mike Ryan, de la Organizația Mondială a Sănătății.