Obiceiuri de Crăciun pentru a avea noroc și bani în noul an

eduard

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului, și este binecunoscut faptul că obiceiurile și tradițiile pe care le respectăm în această zi ne pot aduce noroc și prosperitate în anul următor. Iată câteva obiceiuri de Crăciun pe care este bine să le urmezi pentru a avea un an plin de bani și fericire.

Mănâncă pește la micul dejun

Peștele este un simbol al prosperității și al abundenței, iar tradiția spune că dacă mănânci pește la micul dejun în dimineața zilei de Crăciun, vei avea parte de succes și bunăstare în noul an. Peștele este și o sursă excelentă de nutrienți, ceea ce îți va oferi energia necesară pentru a face față tuturor provocărilor din anul următor.

Stropește casa cu apă norocoasă

Un obicei vechi, practicat în județul Argeș, spune că în dimineața de Crăciun trebuie să stropești toate încăperile casei cu o licoare specială, numită „apă norocoasă”. Această apă se obține din amestecul de agheasmă, mentă, levănțică și mușcată. Se crede că această apă va aduce noroc și împlinire în noul an, iar necazurile vor fi risipite.

Primul oaspete să fie un bărbat brunet

Conform tradiției străvechi, primul oaspete care calcă pragul casei tale în ziua de Crăciun ar trebui să fie un bărbat brunet sau șaten. Se crede că acesta va aduce noroc și prosperitate în viața ta. Evită să primești în casa ta un bărbat roșcat, deoarece se spune că acesta poate provoca intrigă și abuzuri în noul an.

Nu spăla vasele imediat după masă

Vasele în care mâncăm la masa de Crăciun nu trebuie spălate imediat după masă. Se spune că acestea ar trebui spălate abia a doua zi, pentru a avea noroc și spor în munca din fiecare zi. De asemenea, apa în care speli vesela poate fi turnată în apa de băut a animalelor tale, pentru a le proteja împotriva deochiului.

Evită să mături sau să scoti gunoiul în ziua de Crăciun

Nu este bine să mături sau să scoți gunoiul din casă în ziua de Crăciun. Așteaptă până a doua zi pentru a face aceste activități, astfel încât să ai parte de spor și succes în munca ta. Atunci când arunci gunoiul la ghenă, spune cu voce tare: „Nu arunc gunoiul, ci arunc tot ce este rău în viața mea”. Aceasta este o formă de declarație pozitivă, care te va ajuta să atragi energia pozitivă și să te eliberezi de toate lucrurile negative.

Roagă-te la miezul nopții pentru împlinirea dorințelor

Conform tradiției, în noaptea de Crăciun, cerul se deschide, iar Dumnezeu și sfinții părinți se adună la masă în compania îngerilor. Așadar, se spune că este momentul potrivit pentru a-ți rosti rugăciunile și pentru a-ți exprima dorințele pentru noul an. Nu ezita să te rogi la miezul nopții, căci rugăciunea ta va fi ascultată și îți va oferi împlinirea dorințelor.

Acestea sunt doar câteva dintre obiceiurile de Crăciun care pot aduce noroc și prosperitate în noul an. Respectă-le și bucură-te de magia sărbătorilor de iarnă, în compania celor dragi! Fii deschis și primitor față de energiile pozitive și vei vedea cum viața ta se va transforma în bine.

Lasă un comentariu