Oase umane găsite la Ferma Dacilor, trimise la București pentru expertiză ADN. Anchetatorii cred că este vorba de a opta victimă

eduard

Mai multe resturi de oase umane au fost găsite în cenușa încendiului devastator de la pensiunea Ferma Dacilor. Fragmentele osoase au fost trimise la București pentru expertiză ADN iar anchetatorii cred că acestea aparțin ultimei victime care nu a fost încă găsită.

A opta victimă așteaptă să fie identificată
Procurorii și experții criminaliști ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au încheiat cercetările la fața locului la fosta pensiune Ferma Dacilor, acum făcută scrum în urma incendiului în care și-au pierdut viața șapte persoane.

Fragmentele osoase găsite, despre care se crede că aparțin celei de a opta victimă, au fost transportate în Calitală pentru expertiză genetică, în timp ce restul cadavrelor au fost identificate și ridicate de familii pentru a fi înhumate.

„Acestea ar putea aparține singurei victime din care până acum nu s-a găsit nicio rămășiță, este vorba de unul dintre cei doi copii, frați, care n-au mai ieșit din clădire.

Sursele din anchetă mai spun că rămășițele unei victime au fost găsite, iar probele ADN au arătat că ar putea fi fiul lui Lucian Ene, mort și el în incendiu. Nu se știe însă dacă este vorba de copilul de 11 ani sau cel de 16 ani. Criminaliștii și pompierii îl caută încă pe cel de-al doilea”, notează ProTV.

Fără alarmă de incendiu
Surse din cadrul anchetei au vorbit despre dificultatea cercetării și idenfiticării în urma tragediei, violența și temperaturile extrem de înalte ale flăcărilor reducând totul la cenușă sau materiale topite.

Joi seara, premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații în jurul incendiului de la Ferma Dacilor, precizând că cei care se fac vinovați de producerea tragediei vor plăti conform legilor. Premierul a subliniat însă că „nu poate înțelege” lipsa unui detector de fum într-o pennsiune.

Vineri, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, în cadrul primelor concluzii în urma anchetei de la Ferma Dacilor, că alarma de incendiu nu funcționa și că pensiunea trebuia închisă din 2019.

După 10 ani, soția lui Michael Schumacher a spus totul! Ce i-a transmis…

„Cu toții știm ce s-a întâmplat și, din nefericire, pierderea a 8 vieți care a avut loc în urma incendiului. Dacă acest lucru putea fi prevenit sau minimizat. Clar avem indicii că unele aspecte nu au funcționat așa cum ar fi trebuit în ceea ce privește prevenirea, dar și din partea administratorului, pentru că nu putem avea un inspector de prevenire la fiecare ușă la fiecare minut.

Din informațiile noastre, centrala de alarmare pentru fum și incendiu nu era funcțională, deci clar, dacă centrala funcționa, poate nu eram aici, dar totuși trebuie să spunem că în 2019, în cadrul unui control, acest amplasament putea să fie închis, având baza legală pentru închidere. Vreau să subliniez că partea de prevenire la nivelul situației de urgență este una dintre cele mai importante”, a declarat Arafat.

Lasă un comentariu