O nouă țară europeană revine la starea de urgență. Noile restricții au fost anunțate aseară

0

Franța revine la starea de urgență. Autoritățile au transmis cu exactitate unde se vor impune noile restricții, începând de aseară.
Franța a decis prin decret starea de urgență sanitară, începând cu data de 16 octombrie. Oficialii au anunțat orașele care vor fi afectate de noile restricții impuse.

Starea de urgență sanitară începe de mâine pe întreg teritoriul Franței din cauza numărului mare de infecție cu virusul Sars-Cov-2. Noi măsuri dure îi așteaptă pe francezi. Anunțul a fost făcut înainte de discursul președintelui Emmanuel Macron. Oficialul va vorbi la ora locală 20:00 și va anunța noile reguli și restricții ce vor intra în vigoare de vineri, la miezul-nopții în mai multe orașe din țară.
Noi restricții pentru francezi, începând cu data de 16 octombrie
Surse au declarat că va urma o așa-zisă „închidere nocturnă”. Acest lucru presupune carantinarea între orele 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT) în cele mai afectate zone începând din acest weekend, precum Parisul şi suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse.
Franța a renunțat la starea de urgență pe data de 10 iulie. Atunci a fost considerat un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.
Pandemia generată de virusul Sars-Cov-2 la nivel global este intitulată drept „catastrofă pentru sănătate″ și justifică decizia de reinstaurare a stării de urgență și a respectării restricțiilor dure impuse de autorități. Statisticile obținute de către Consiliul miniștrilor arată că până în acest moment, aproape 32.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus.