O iubire demnă de un scenariu de film! Magda Catone și Șerban Ionescu, o poveste de dragoste greu încercată, sub lumina reflectoarelor

eduard

S-au cunoscut datorită carierei lor
Magda Catone s-a evidențiat încă din primii ei ani de carieră grație filmului „De ce bat clopotele, Mitică?”, iar Șerban Ionescu grație rolului din „Ion”. De la teatrul din Petroșani, amândoi au ajuns să joace la teatre din București: Magda Catone la „Teatrul de Comedie”, iar Șerban Ionescu la „Teatrul Mic”.

Povestea lor de dragoste a prins contur pe platourile de filmare, cu prilejul filmărilor pentru pelicula „Imposibila iubire”. Astfel, legătura dintre ei a devenit tot mai strânsă în perioada filmărilor, când filmau pe malul Oltului. Într-un interviu pentru „UNICA.RO”, Magda Catone a dezvăluit cum a ajuns să fie cerută de soție: „Era în septembrie, la o filmare de noapte, care începe la 18.00 și se termina la 06.00 dimineata. În pauzele de la o secvență la alta, mă strângea în brațe să nu îmi fie frig și din aproape în aproape a ajuns să mă ceară de soție. A fost frumos, ca în povești”.

Au fost în pragul divorțului
Pe parcursul timpului, căsnicia celor doi actori a intrat în atenția publicului din pricina zvonurilor privind divorțul. De altfel, în cadrul mai multor interviuri, Magda Catone nu s-a ferit să spună că în căsnicia ei au existat numeroase neînțelegeri și că, la un moment dat, s-au hotărât să depună actele de divorț. A intervenit însă boala soțului ei, iar separarea nu a mai avut loc până la urmă.

De pildă, într-un interviu acordat emisiunii „După faptă și răsplată”, moderată de Cristina Șișcanu, celebra actriță a dat detalii legate de intenția de a divorța de Șerban Ionescu: „Niște evenimente care au conturat încheierea de trai în cuplu. El a trecut în lumea de dincolo, dar am rămas soț și soție, nu s-a pronunțat nimic. A fost mai degrabă din partea mea această intenție de a-i face lui Șerban un duș rece. Să îi arăt ce poate să piardă. Nu am știut că nu o să îl duc la bun sfârșit. Am vrut să păstrez sănătos ceea ce aveam. Faptul că aș fi divorțat nu a fost pentru noi o despărțire, dar această depărtare pe care o propuneam eu, încercam să fac din ea un fel de pedagogie pentru el”.

De asemenea, invitată fiind la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, a vorbit din nou despre ceea ce a determinat-o să ia în calcul divorțul. Potrivit „kanald.ro”, a declarat următoarele: „Am încercat să îmi păstrez căsnicia și atunci am zis că trebuie un duș rece, ceva care să-l lămurească că ceea ce face nu e potrivit cu calitatea lui de soț iubitor, că accidentele pe care le trăiește se răsfrâng asupra liniștii familiei trebuie eliminate. Atunci am decis să divorțez. Îl fac să se cutremure din temelie, asta am încercat să fac. După aia, povestea s-a nuanțat, probabil că lucrurile nu au primit totdeauna aceeași monedă, pleci la luptă și nu știi cum și ce, vorbim acum în termeni de duritate, nu știi ce armament să folosești”.

Magda Catone a rămas văduvă acum mai bine de 10 ani
În noiembrie 2012, Șerban Ionescu a decedat la vârsta de 62 de ani, după ce s-a luptat cu o boală neurologică severă. Inițial, în anul 2011, fusese diagnosticat cu borelioză, însă după ce a ajuns la patru clinici din Germania, în urma agravării simptomelor, a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică.

Potrivit „Libertatea”, colegii de teatru știau că Șerban Ionescu avea probleme de sănătate încă din anul 2010. De altfel, când a jucat în piesa „Dineu cu proști”, din cauza faptului că una dintre mâini îi fusese grav afectată de boală, a fost nevoit să joace cu ea bandajată.

Pe 21 noiembrie 2022, când s-a împlinit un deceniu de la moartea actorului, Magda Catone a acordat un interviu pentru „FANATIK”, explicând cum se străduiește să păstreze vie memoria fostului ei partener de viață: „Parcă nu îmi vine să cred că au trecut 10 ani. Însă, a trecut în timpul acesta pandemia…Și nu am mai avut timp să ne gândit la cum trec anii. Și așa este pe toată planeta. Până la urmă suntem cu toții o apă și-un pământ. Deși el nu mai este printre noi, am încercat să îi ducem numele mai departe. Au rămas filmele lui, iar noi, familia, îi ținem memoria vie prin munca lui, care bucură. Filmele și spectacolele lui filmate, ca să poată crește și cei care vin din urmă sub umbra oblăduitoare a celor care nu mai sunt, dar care au fost deschizători de drumuri”.
În același timp, tot pentru sursa citată, a adus în atenție faptul că fiul ei îi seamănă mult regretatului Șerban Ionescu: „De multe ori, mai acum câțiva ani, mi se părea că e bucățică cu mine, că îmi seamănă foarte mult. Acum sunt anii când își spune cuvântul bărbăția. Probabil că mâine-poimâine o să se și însoare, ceea ce e potrivit cu vârsta. Face 28 de ani și seamănă tot mai mult cu Șerban”.

În plus, participând la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Magda Catone a explicat că are o relație strânsă cu băiatul ei: „…este foarte frumoasă relația mea cu el, am un sentiment de perfecțiune pentru că relația, la o anumită vârstă, între o mamă și copil, cum e cazul meu, mamă și fiu, mă hrănește în toate compartimentele. (…) Relația mea cu Carol este completă, mă hrănește total”.

Carol Ionescu este actor și este implicat în mai multe proiecte. Într-un interviu pentru „IMPACT”, a adus în discuție eforturile pe care le face pentru a devenit un actor bun: „M-am interesat să devin un actor mai bun, să văd despre ce e vorba în această meserie. O înveți lucrând…Dar dacă nu ai un mediu propice, nu reușești. Nu există vreo rețetă, e o meserie de cursă lungă, ai nevoie de minte, corp, spirit. Eu o învăț în continuare, Victor Rebengiuc o învață și acum, e o meserie de cursă lungă”.

Împreună cu fiul ei, Magda Catone a pus bazele Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”
Prima ediție a acestui festival a avut loc în anul 2018, între 21 și 23 septembrie, la Sala Dalles din București. Atunci s-au realizat proiecții de filme și de piese de teatru și, de asemenea, a fost găzduită o expoziție cu portrete ce îl reprezentau pe Șerban Ionescu.

Anul acesta, în perioada 22-29 iulie, o nouă ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” a avut loc în stațiunea 2 Mai. Scopul acestei ediții a fost susținerea și promovarea creatorilor tineri, de teatru și/sau de film, din țara noastră. Au avut loc peste 50 de spectacole, s-au realizat proiecții de filme, au fost organizate concerte și expoziții, evenimentul adunând peste 6000 de participanți.

Lasă un comentariu