O elevă din China a murit după ce a fost bătută de profesor pentru că a greșit 2 probleme la matematică

0

O fetiță de numai 10 ani din China a murit tragic, după ce a fost bătută de un profesor pentru că a greșit două probleme la matematică.

Fata, identificată cu numele de familie Zhang, era elevă la o școală primară din orașul Guangyuan, din centrul Chinei. Ea a primit o corecție fizică din partea unui profesor – identificat cu numele de familie Wang – pe 10 septembrie, potrivit agenției de știri Xinhua, citată de Daily Star.
Zhang a fost lovită peste palme de patru ori și obligată să stea îngenunchi timp de patru minute, relatează China Daily. Alte publicații scriu că eleva a mai fost trasă de urechi și lovită în cap de cadrul didactic.

Pentru că era amețită, bunica fetei și profesor au dus-o la spital, însă eleva a fost declarată decedată câteva ore mai târziu.
Medicii de la spital nu au i-au găsit răni vizibile, astfel că o anchetă asupra morții fetei este în curs.

Guvernul local a înființat un grup de lucru, iar cadrul didactic a fost suspendat, alături de directorul școlii.

Bunica fetei a declarat presei că aceasta mai are o soră, care se afla în aceeași clasă cu ea și că micuța a fost la un pas să leșine în timpul bătăii. De asemenea, femeia a mai spus că fata de 10 ani era speriată de profesorul ei de matematică, despre care a spunea că obișnuiește să le aplice pedepse fizice elevilor.

Anul trecut, oficialii din sudul provinciei Guangdong au dezbătut legalizarea pedepselor în școli, potrivit South China Morning Post.