O asistentă infectată cu COVID-19 a murit imediat după ce a născut prin cezariană

0

O asistentă de la UPU a Spitalului Judeţean Buzău infectată cu COVID-19 a murit, la un spital din Bucureşti, după ce a născut. Copilul a fost adus pe lume prin operaţie de cezariană, după care starea femeii s-a degradat.

O asistentă de numai 32 de ani, din Buzău, a fost răpusă de noul coronavirus, la scurt timp după ce a născut prin cezariană. Asistenta Andrei Adelina s-a prezentat în 30 decembrie la UPU – SMURD, cu tuse și febră, după ce pe 21 decembrie, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Tânăra urma un tratament pentru COVID acasă.

O asistentă cu COVID-19 a murit după ce a născut
Asistenta Adelina Andrei făcea parte din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Aceasta a pierdut lupta cu viața, marţi dimineaţă, la un spital din Capitală. Ea era însărcinată, iar copilul a venit pe lume prin cezariană, după care starea femeii s-a degradat. Femeia, care era însărcinată cu primul copil, fusese diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR în 21 decembrie. Ea a ales să se trateze la domiciliu până în 30 decembrie când a început să se simtă rău.

La sosirea în UPU, a fost evaluată de către medicul de gardă și, în momentul consultului, era stabilă hemodinamic și respirator, cu saturație bună. Mai târziu, asistenta a fost transferată la Maternitatea Buzău pentru consult, iar medicul obstetrician a decis să fie transferată la un spital din Capitală.
„S-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București, unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici și s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operația de cezariană, a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul”, au anunțat reprezentanții Spitalului din Buzău.

Era asistentă din 2016
Adelina Andrei era angajată ca asistentă medicală la Spitalul Județean de Urgență Buzău din luna martie 2016. Din nefericire, asistenta bolnavă de noul coronavirus a murit după ce a născut.

„Cu profund regret anunţăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secţia UPU-SMURD, care a decedat la un spital din Capitală. Asistenta Andrei Adelina era angajată a SJU Buzău din luna martie 2016”, au transmis reprezentanţii SJU Buzău.

Rudele, cunoscuții și colegii unității medicale buzoiene sunt copleșiți de durere după dispariția Adelinei Andrei, asistentă a UPU-SMURD Buzău, infectată cu COVID-19, care a murit după ce a născut…