O altă școală din București intră în scenariul roșu. Au fost confirmat

0

O altă școală din București intră în scenariul roșu de funcționare, de astăzi pentru 14 zile, după ce au fost confirmate patru cazuri de coronavirus în unitatea de învățământ.
La Școala Gimnazială numărul 194 a fost înregistrat al patrulea caz confirmat cu infecție cu SARS-COV 2, transmite Primăria Sectorului 4 într-un comunicat.

„În urmă cu o săptămână, două persoane au fost testate pozitiv, iar în acest weekend, alte două, fapt ce duce automat la scenariul roșu de funcționare. Întreaga activitate didactică se va muta exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile”, se spune în mesajul oficial al administrației de sector.

Alte 7 școli din Sectorul 4, în alertă
Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a altor șapte unități de învățământ, după ce în ultimele 48 de ore, câte o persoană din fiecare dintre școli a fost confirmată pozitiv la SARS-COV 2.

Unitățile școlare care se află în această situație sunt următoarele:
Școala Gimnazială nr. 79 – un elev;
Colegiul Național Ion Creangă – un elev;
Școala Gimnazială nr. 129 – un elev;
Colegiul Național Mihai Eminescu – un elev;
Școala Gimnazială nr. 113 – un elev;
Școala Gimnazială nr.194 – doi elevi;
Școala Gimnazială ”Mărțișor” – un elev.

Ce spune legea cu privire la închiderea școlilor
Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, “la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile”.
În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile.

La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz.

COVID-19, un nou bilanţ îngrijorător
Bilanţ coronavirus 4 octombrie 2020: Autorităţile au publicat un nou bilanţ îngrijorător al COVID-19 în România: Câte cazuri noi s-au raportat la cele 13.770 de teste efectuate?

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.835 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, potrivit datelor transmise duminică.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 396 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.