NU se majorează pensiile de la începutul lui 2021. Când va veni momentul majorării

0

Momentul majorării pensiilor este amânat, în pofida angajamentelor parlamentarilor. Ce spun pensionarii.
Lovitură grea pentru pensionari la început de an, dat fiind faptul că pensiile nu se vor majora. Procentajul de majorare nu este de asemenea cunoscut.

Pensiile nu se majorează din ianuarie
„Federaţia Naţională a Pensionarilor protestează cu hotărâre împotriva acestor ‘scamatorii’ ale Guvernului. Ar fi trebuit să majoreze pensiile cu rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea salariului mediu brut. Am auzit până acum de (procentaje de majorare) de 8%, de 14%. Noi cerem Guvernului să aplice legea, aşa cum se aplică în cazul celor amendaţi pe stradă, pentru că nu respectă legislaţia specifică pandemiei. E o lege discutabilă, dar care trebuie respectată. Noi suntem hotărâţi să luptăm în continuare în toate formele pe care ni le permite legea. N-a făcut (Guvernul) nimic. Se dau comunicate aiuristice pentru septembrie (momentul posibilei majorări, n.r.). Cine ştie cine mai trăieşte până în septembrie?”, a declarat Viorel Copil, președintele Federației Naționale a Pensionarilor.
Președintele Federației Naționale a Pensionarilor a anunțat că pensionarii se pregătesc de proteste dat fiind faptul că nimeni nu știe momentul în care aceștia vor primi mai mulți bani.
Raluca Turcan spune de asemenea că nici procentajul de majorare nu se cunoaște momentan.
„Programul PNL este clar, sunt prevazute creşteri aşa încât să acopere rata inflaţiei. Aceste creşteri vor fi făcute pentru că ne-am angajat prin programul de guvernare şi prin toate declaraţiile publice. Decizii efective pe acest subiect, când anume va fi aceasta creştere, vor fi luate de echipa guvernamentală spre finalul anului, în câteva zile, când se va face o evaluare a ceea ceea ce înseamnă resurse bugetare, pentru că tot ce se discutăm se bazează pe situaţia încasărilor la buget (…) Şi depinde de discuţiile avute în coaliţia de guvernare”, a declarat la un moment dat ministrul Violeta Alexandru despre majorarea punctului de pensie.